Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Haliç Üniversitesi, Stanford Üniversitesi'nin "Dünyanın En İyi %2 Bilim İnsanı" (2024) Arasında Yer Aldı

​Stanford Üniversitesi, dünya çapında en etkili bilim insanlarını sıraladığı araştırmasını Elsevier BV üzerinden yayımladı. "Kariyer Boyu Etki" ve "Yıl Bazında Etki" olmak üzere iki farklı kategoride sunulan araştırma sonuçları, 22 ana bilim dalı ve 176 alt bilim dalında çalışmalarını yürüten araştırmacılar arasından ilk %2'lik dilimde yer alan bilim insanlarını kapsamaktadır.

Stanford sıralaması; nitelikli yayın sayısı, yayın yapılan dergilerin etki değerleri, yapılan atıf sayısı ve h-indeksi gibi uluslararası akademik performans ölçümlerini dikkate alarak oluşturulmuştur.

Üniversitemizden Doç. Dr. Alireza Souri, Stanford Üniversitesi'nin Dünyanın En İyi %2 Bilim İnsanı (2024) arasında yer almaya hak kazanmıştır. Bu büyük başarı dolayısıyla, üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Sayın Nihat İnanç, Doç. Dr. Souri'ye plaket takdim ederek kendisini tebrik etmiştir.​