Haliç Üniversitesi, ÖZYES'e Ev Sahipliği Yapıyor
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Haliç Üniversitesi, ÖZYES'e Ev Sahipliği Yapıyor

Haliç Üniversitesi, 20-26 Ağustos tarihleri arasında, spor bilimleri fakülteleri ile beden eğitimi ve spor yüksekokulları için düzenlenecek Özel Yetenek Sınavı'na ev sahipliği yapıyor.

YÖK, 2024 yılı itibarıyla spor bilimleri fakülteleri ile beden eğitimi ve spor yüksekokullarının özel yetenek sınavı ile öğrenci alımını Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) dahil ederek yeni bir dönem başlattı.

Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES), YÖK tarafından belirlenen üniversitelerde, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından, ilgili tüm programlar için 20-26 Ağustos 2024 tarihleri arasında “merkezi" olarak yapılacak. Başvuru, sınav ve yerleştirme işlemlerinin tamamı ise ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek.

Adayların sınavlara istedikleri şehirde katılabilecekleri, üniversiteden üniversiteye değişiklik göstermeyeceği, her adayın aynı sınava tabi olacağı ÖZYES için 23 merkez belirlendi.

YÖK tarafından açıklanan listede İstanbul'un Avrupa yakasındaki tek sınav merkezi Haliç Üniversitesi olurken, Anadolu yakasında ise Marmara Üniversitesi sınavlara ev sahipliği yapacak. Bugün yoğun katılımla başlayan sınavlar, 26 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

2008 yılında vakıf üniversiteleri arasında ilk Spor Bilimleri Fakültesini açan Haliç Üniversitesi, ülkemize çok sayıda milli sporcu, antrenör ve yönetici kazandırdı. Haliç Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Rekreasyon ile Spor Yöneticiliği Türkçe ve İngilizce bölümleri yer alıyor.

“All In One" konseptliyle öğrencilerine tüm olanaklarını tek bir kampüste sunan Haliç Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerine kapalı spor alanları, olimpik yüzme havuzu, performans ve spor biyomekaniği laboratuvarları imkalarını sunuyor.​

Haliç Üniversitesi, 27 Ağustos 2024 tarihinden itibaren hafta içi her gün aday öğrencilere tercih danışmanlığı hizmeti verecek. Üniversitenin 5. Levent Kampüsü'nü ziyaret eden öğrenciler tüm sorularına yanıt alma imkânı bulacak.

Haliç Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi hakkında detaylı bilgi almak için:

Haliç Üniversitesi Spor Bilimleri Broşürü