Haliç Üniversitesi Öğrencilerinden Yeni Bir TÜBİTAK Başarısı
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Haliç Üniversitesi Öğrencilerinden Yeni Bir Tubitak Başarısı

Haliç Üniversitesi Öğrencilerinden Yeni Bir TÜBİTAK Başarısı

​​TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2209-A 2022/2 Dönemi başvuruları bilimsel değerlendirme sonuçları belli oldu. Ön Lisans / Lisans bölümlerinden öğrencilerimizin danışman Öğretim Elemanları ile  yaptığı proje başvurularından 34 proje destek almaya hak kazandı.

Programa yapılan başvuru sayısı bakımından 189 üniversite arasından 38. sırada yer alan okulumuzun bir önceki döneme göre desteklenen proje sayısında %70 oranında artış olmuştur.

Temel hedeflerimizden birisi  olan üniversitemizde Araştırma –Geliştirme Projelerinin arttırılması ve  yaygınlaştırılması kapsamında yapmış olduğumuz çalışmalar sonuçlarını görmek mutluluk vermiştir.

Program kapsamında destek kazanan projelerimizin Fakültelerimize göre dağılımı aşağıdadır:​

FAKÜLTE/BÖLÜMDESTEKLENEN PROJE SAYISI
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ /SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU17
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ
MESLEK YÜKSEKOKULU4
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
TIP FAKÜLTESİ2
MİMARLIK FAKÜLTESİ2
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ1
TOPLAM34

TÜBİTAK tarafından projesi onaylanan tüm öğrencilerimizi ve onlara proje başvuru / uygulama süreçlerinde  her türlü desteği sağlayan akademik danışmanlarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Listeyi ayrıntılı görmek için tıklayınız.