Haliç Üniversitesi Moda Tasarımı Programı Sürdürülebilir ve Yenilikçi Tasarımlarını Sergiledi
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Haliç Üniversitesi Moda Tasarımı Programı Sürdürülebilir ve Yenilikçi Tasarımlarını Sergiledi

Haliç Üniversitesi Moda Tasarımı Programı Sürdürülebilir ve Yenilikçi Tasarımlarını Sergiledi

Haliç Üniversitesi Moda Tasarımı Programı, geleceğin modasını şekillendiren yenilikçi ve çevreci yaklaşımlarla, öğrencilerini sektöre hazırlamaya devam ediyor. Öğrencilerimiz, sektörün önde gelen markalarıyla yapılan iş birlikleri ile sürdürülebilirlik gibi yenilikçi konseptlerde tasarımlarını sergiliyor.

Haliç Üniversitesi Moda Tasarımı Programı, sürdürülebilirlik ve moda alanlarında önemli bir iş birliğine imza attı. Etik koyun derisi zanaatkarlığında lider DABBAGH Deri ve dünya çapında tanınmış yün üreticisi Woolmark ile yapılan ortaklıkla moda dünyasına yepyeni bir perspektif kazandırılması hedefleniyor.

Haliç Üniversitesi Moda Tasarımı Programı öğrencileri, bu önemli proje kapsamında yaratıcılıklarını, yenilikçiliklerini ve çevre dostu yaklaşımlarını ön plana çıkararak dikkat çekici tasarımlar ortaya koydular. Deri ve yün gibi doğal malzemeleri kullanarak, moda endüstrisine sıra dışı ve etkileyici bir soluk getiren öğrencilerimiz, 6 parçalık inovatif koleksiyonlarını hayata geçirdiler.

Öğrencilerimizin özgün tasarımları, 28 Şubat 2024 tarihinde kampüsümüzde düzenlenen “Sürdürülebilir Moda, Doğal Şıklık" başlıklı sergiyle tanıtıldı. Sergi, ziyaretçilere sürdürülebilirlik ve moda arasındaki uyumu gözler önüne sererken, genç yeteneklerin yaratıcılığı ve estetik anlayışıyla da katılımcıların beğenisini kazandı.