Haliç Üniversitesi, Heritage İstanbul 2024'te
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Haliç Üniversitesi, Heritage İstanbul 2024'te

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Heritage İstanbul Restorasyon, Arkeoloji, Müzecilik ve Kütüphanecilik Teknolojileri Fuarı ve Konferansı, 15-17 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşti. Haliç Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü'nün kurucusu Prof. Dr. Önder Küçükerman, fuarın açılışında “Endüstriyel Mirasın Korunması ve Haliç" başlıklı bir konferans verdi. Konuşmasının ilk bölümünde, kamu kurumu yöneticilerine hitap eden Prof. Dr. Küçükerman, endüstriyel mirasın korunmasının önemine dikkat çekti.

Etkinliğin ikinci gününde Prof. Dr. Küçükerman, “Haliç Sanayi Mirası ve Haliç Vadisi" başlıklı sunumuyla katılımcıların karşısına çıktı. Sunumunda, Haliç Vadisi'nin hem Türkiye hem de dünya açısından ne denli önemli bir miras olduğunu görsellerle zenginleştirerek anlattı. Bu sunumun ardından, Haliç Üniversitesi'nde kurulan Haliç Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin hedeflerini paylaşan Prof. Dr. Küçükerman, merkezin Haliç mirasını koruyup geleceğe aktarmayı amaçladığını belirtti. Ayrıca, Haliç Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü ve Haliç Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle yapılan tasarım örneklerini de katılımcılara sundu.

Prof. Dr. Küçükerman, konuşmasının son bölümünde Haliç mirasının küresel ölçekte tanıtılması ve korunması amacıyla üniversitede kurulan UNESCO kürsüsünün hedeflerini anlattı. Bu kürsünün, Haliç Vadisi'nin geleceğini önemli bir miras olarak koruma hedefiyle kurulduğunu vurguladı.

Kültürel miras alanlarını temsil eden kurumlar, kuruluşlar ve sektör firmaları, üniversiteler ve akademisyenler katılım sağladığı fuar üç gün boyunca yoğun ilgi gördü. Haliç Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi kurduğu stantta ziyaretçilerin sorularını yanıtladı.