Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Haliç Üniversitesi, 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde Yer Aldı

Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, üniversitemizin akademisyenleri ve öğrencileriyle birlikte Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı. Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eğitimi Türkiye'nin en önemli önceliklerinden biri olarak belirlediklerini ve okul öncesinden yükseköğretime kadar tüm aşamalarda Türk eğitim sisteminin iyileştirilmesini hedeflediklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni akademik yılın üniversiteler, bilim ve araştırma merkezleri, öğretmenler ve öğrenciler için hayırlı olmasını dilerken, Yükseköğretim Kurulunun 2024 Üstün Başarı Ödülleri'ni kazanan bilim insanları ve üniversiteleri de tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, akademinin sadece bilgi aktarım yeri değil, aynı zamanda ülkenin ihtiyaç duyduğu tüm fikri temellerin oluşturulduğu bir zemin olduğunu vurgulayarak pozitif ve sosyal bilimlerin gelişimindeki kritik rolünü öne çıkardı.