Haliç Üniversitesi 2024-2025 Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti

Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Haliç Üniversitesi 2024-2025 Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti

​Haliç Üniversitesi'nin 2024-2025 Akademik Genel Kurul Toplantısı, akademik ve idari kadronun katılımıyla Büyük Konferans Salonu'nda düzenlendi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı; ardından Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Nihat İnanç konuşmasını yaptı.

Rektör İnanç, konuşmasında; Sistem temelli bir çalışma başlattıklarını, sistemin önemli ayaklarının ise; eşitlik ve adalet, uygulama birliği, mevzuat, kurumsal hafıza ve kültür-gelenekten oluştuğunu belirtti. Mevzuat temelli çalışmanın ve kurum hafızasının üniversite için önem taşıdığını belirtti. Ayrıca Haliç Üniversitesi'nin kültür ve geleneğini oturtmanın gerekliliğini vurguladı. İyileştirme çalışmaları kapsamında mevzuatın yenilendiğini, ön lisans, lisans ve yüksek lisans yönetmeliklerinin değiştirildiğini ifade etti.

Prof. Dr. Nihat İnanç'ın ardından söz alan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Rahmet Savaş, sistemin standartlaşması ve öğrencilerin eğitim hayatlarının kolaylaştırılması amacıyla yapılan mevzuat düzenlemelerinin ana başlıklarına değindi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ece Salihoğlu ise, akademik ve idari çalışanların yurt içi ve yurt dışı görevlendirmelerinde takip etmeleri gereken standartları içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantının sonunda, yeni ataması yapılan üniversitemiz öğretim üyelerine cübbeleri, Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç tarafından giydirildi.