Geleceğin Sağlık Teknolojileri–Genomiks Kongresi’nde Üniversitemiz için Gurur Anı
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Geleceğin Sağlık Teknolojileri–Genomiks Kongresi’nde Üniversitemiz için Gurur Anı

Geleceğin Sağlık Teknolojileri–Genomiks Kongresi’nde Üniversitemiz için Gurur Anı

​Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından Uluslararası katılımlı düzenlenen "Geleceğin Sağlık Teknolojileri-Genomiks Kongresi" 8-9 Aralık 2023 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirildi.

Genetik ve genomik alanındaki klinik ve temel araştırmaların, teknolojik gelişmelerin, keşiflerin ve literatüre yön veren çalışmaların paylaşıldığı kongre, dünya çapındaki kurum ve kuruluşlardan alanında lider bilim insanlarına ev sahipliği yaptı.

Kanser, yapay zekâ, nadir hastalıklar ve enfeksiyon hastalıkları gibi farklı alanlarda tasarlanmış genomik çalışmaların kapsayıcı bir bakış açısıyla ele alındığı kongrede, ülkelerin ulusal genom projeleri üzerine bilgi paylaşımları yapılarak Türkiye Genom Projesi'nin güncel sonuçları sunuldu.​

Üniversitemiz için Gurur Anı!

Geleceğin Sağlık Teknolojileri-Genomiks Kongresi'nde üniversitemiz için de bir gurur anı yaşandı. Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı öğretim üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Kübra Çiğdem PEKKOÇ UYANIK Akademisyen kategorisinde ikincilik ödülü aldı. Öğretim üyemizi tebrik eder, bilimsel çalışmalarında başarılar dileriz.