Geleceğin Müzisyenleri Haliç’te Parladı
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Geleceğin Müzisyenleri Haliç’te Parladı

Haliç Üniversitesi ve Algı Güzel Sanatlar Akademi iş birliği ile düzenlenen SanatFest'24, 1-2 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi. “Haliç'te Parla" ve “Hayatı Bilim ve Sanatla ALGI'layabilen Bireyler" mottosuyla gerçekleşen etkinlikte, 5-18 yaş aralığındaki öğrenciler sekiz farklı enstrümanla sahne alarak yeteneklerini sergilediler. Performansları Haliç Üniversitesi'nin akademisyenleri de yakından takip etti.

Çeyrek asırlık geçmişiyle Türkiye'nin önde gelen eğitim kurumlarından biri olan Haliç Üniversitesi, bilim, sanat ve teknoloji odaklı eğitim vizyonunu kuruluşundan bu yana sürdürüyor. 1999 yılında Türkiye'nin ilk özel konservatuvarı olarak kurulan Haliç Üniversitesi Konservatuvarı, Türk Musikisi Bölümü ile sanat eğitimine önemli katkılarda bulundu. Konservatuvarın kuruluşunda TRT İstanbul Radyosu'nun başarılı ses sanatçıları ve koro şefleri öncülük etti. Bu köklü eğitim kurumu, yirmi yılı aşkın sürede pek çok önemli sanatçının yetişmesine ev sahipliği yaptı. SanatFest'24, öğrencilerin Haliç Üniversitesi Konservatuvarı'nın köklü atmosferini hissetme ve deneyimleme fırsatı bulduğu önemli bir platform oldu.

Festival kapsamında öğretmenler ve öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü için söz ve bestesi Norm Ender lakabıyla bilinen rap sanatçısı​ Ender Eroğlu'na ait olan Parla marşını seslendirdi. Bu anlamlı eserin çok sesli koro düzenlemesini yapan koro şefi ve ses eğitmeni Fehmi Cesur Özdemir de festivalde yer alarak öğrencilere eşlik etti.

SanatFest'24, genç yeteneklerin performansları ile izleyenlere unutulmaz anlar yaşatırken, Haliç Üniversitesi ve Algı Akademi'nin sanata ve eğitime verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi.​