Geleceğin Diyetisyenleri Beyaz Önlüklerini Giydi

Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Geleceğin Diyetisyenleri Beyaz Önlüklerini Giydi

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik (İngilizce ve Türkçe) Bölümü öğrencileri, beyaz önlüklerini giyerek meslek hayatlarına ilk adımlarını attı. Küçük Konferans Salonu'nda düzenlenen törene akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, İngilizce ve Türkçe olmak üzere iki oturum halinde gerçekleşti. İlk oturum, Beslenme ve Diyetetik İngilizce Bölümü için düzenlendi. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Bölüm Başkanı Ahmet Murat Günal, şöyle konuştu:

“Önlük giyme töreni, öğrencilerimiz ve bizler için son derece anlamlı ve kıymetli bir an. Bu özel günde, onların mesleki kimliklerine ilk adımlarını atmalarına tanıklık etmek bizlere büyük bir gurur ve mutluluk veriyor. Öğrencilerimize meslek hayatları boyunca etik değerlerden asla ödün vermemeleri gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum"

Uzman Diyetisyen Gizem Şeber, “Kariyer Yolculuğu" başlıklı konuşmasında, başarılı bir diyetisyenin sahip olması gereken özellikleri şöyle sıraladı:

“Diyetisyenin alet çantasında; etik ilkelere bağlılık olmazsa olmaz. Sağlam ve güncel teorik bilgi, gerçek staj deneyimleri, yurtdışı deneyimleri, araştırma yöntemleri ve kaynakları hakkında sağlam bir temel mutlaka olmalı. Yeniliklere açık olmak ve 'Nasıl yaparım?' merakını hiç bırakmamak da mesleki gelişim için çok önemli."

Akademisyenlerin diyetisyen adayı öğrencilere beyaz önlüklerini giydirdiği törende, yemin merasimi ve pasta kesiminin ardından İngilizce Bölümü'nün programı sona erdi.

Törenin ikinci oturumu ise Beslenme ve Diyetetik Türkçe Bölümü öğrencileri için gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Bölüm Başkanı Dr. Zeynep Özerson, “3. sınıf öğrencilerinin meslek yolculuğuna adım atmanın ön aşaması olan Beyaz Önlük Giyme Töreni'nde bir araya geldik. 2007 yılında açtığımız Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nden bugüne kadar 1000'den fazla mezun verdik. Mezunlarımız ülkemizin dört bir yanında mesleğini başarıyla icra ediyor. Amacımız, özgüvenli, sorumluluk sahibi, lider ve dinamik düşünebilen diyetisyenler yetiştirmek. Beyaz önlük, aynı zamanda bir sorumluluk ve karşı tarafa verilen ilk izlenimdir" diye konuştu.

Diyetisyen İrem Gündoğan ise konuşmasında kariyer yolculuğunu paylaşarak, insan sağlığında tedavi süreçlerinde diyetisyenlik mesleğinin etkin rolüne ve iletişimin önemine vurgu yaptı.

Akademisyenlerin diyetisyen adayı öğrencilere beyaz önlüklerini giydirdiği törende, yemin merasimi ve pasta kesiminin ardından Türkçe Bölümü'nün programı sona erdi.​