Erasmus ve Değişim Programları Koordinatörlüğümüz 2023 Yıl Sonu Bültenini Yayınladı
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Erasmus ve Değişim Programları Koordinatörlüğümüz 2023 Yıl Sonu Bültenini Yayınladı

Erasmus ve Değişim Programları Koordinatörlüğümüz 2023 Yıl Sonu Bültenini Yayınladı


Üniversitemizin Uluslararasılaşma Hamlesinde Büyük Başarı

Üniversitemiz, 2023 yılında gerçekleştirdiği Erasmus ve Değişim Programları ile uluslararası alanda eğitimdeki liderliğini pekiştirmeye devam etti. 2023 yılı boyunca hem öğrenci hem de akademik ve idari personel için çeşitli uluslararası deneyimler ve fırsatlar yaratan üniversitemiz, 22 Avrupa ülkesinde 160'tan fazla anlaşma ve dünya genelinde 29 ülkede 60 partner üniversite ile yürüttüğü programlarla dikkat çekti.

Üniversitemizin Erasmus+ ve değişim programlarından 55 öğrenci ve 20 akademik/idari personel yararlanmış, karşılıklı olarak da 70 değişim öğrencisi ve 22 akademik/idari personel üniversitemizi ziyaret etmiştir. Yeni anlaşmalar ve projelerle sürekli genişleyen ağını büyüten üniversitemiz, 2023 yılına özel Erasmus+ KA171 projesine de ev sahipliği yapmıştır.

Yeni Erasmus+ anlaşmaları kapsamında Almanya'dan Technical University of Applied Sciences ve Hochschule Schmalkalden, Polonya'dan Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie ve Jan Dlugosz University, Fransa'dan Ecole Supérieure de Communication Paris, Hırvatistan'dan Algebra University College, Portekiz'de Instituto Politecnico de Tomar ve İspanya'dan University of Castilla-La Mancha gibi prestijli kurumlarla iş birlikleri gerçekleştiren üniversitemiz, uluslararası eğitim ağını genişletmeye devam etmiştir.

Kurumlararası ikili anlaşmalar (MoU) kapsamında Özbekistan'dan Andijan State University, Moldova'dan Academy of Economics, Endonezya'dan Pasundan Universitas gibi kurumlarla yapılan iş birlikleri sayesinde öğrenci ve akademisyenlerin küresel perspektif kazanmaları hedeflenmiştir.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından onaylanmış olan Erasmus+ KA171 Projesi üniversitemizin uluslararasılaşma ve proje üretme kapasitesine büyük katkı sağlamıştır. 14 farklı ülkeden 28 partner üniversite ile öğrenci ve personel değişimini mümkün kılan proje, €95.635,00 hibe desteği ile üniversitemizi vakıf üniversiteleri arasında üçüncü sıraya taşımıştır.

Öğrenci ve personel deneyimleri üzerine yapılan vurguda, üniversitemizin sunduğu uluslararası deneyimlerin kalitesine dikkat çekilmiştir. Öğrenci hareketlilikleri kapsamında Almanya, İtalya, İspanya, Çek Cumhuriyeti gibi Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde eğitim ve kültür fırsatları sunulurken, giden personel hareketlilikleriyle de farklı ülkelerdeki eğitim sistemleri ve kültürleri deneyimlenmiştir.

Üniversitemizin Erasmus Kulübü tarafından düzenlenen sosyal etkinlikler ve oryantasyon programları, üniversitemize gelen değişim öğrencilerinin adaptasyon sürecini kolaylaştırırken, uluslararası fuarlarda edinilen iş birlikleri geleceğe dönük yeni kapılar açılmasını sağlamıştır.

Üniversitemiz ayrıca, işletme, fizyoterapi ve rehabilitasyon, psikoloji gibi alanlarda uluslararasılaşma başarısını pekiştirmiş; en fazla Almanya, Kazakistan ve Litvanya gibi ülkelerle öğrenci ve personel değişim programlarını yürütmüştür.

Üniversitemizin bu başarılı uluslararası faaliyetlerinin, hem öğrenci hem de akademisyenler için akademik ve kültürel gelişime katkı sağlaması ve global eğitim alanında üniversitemizi ön plana çıkarması beklenmektedir.​

Bültenin tamamına ulaşmak için tıklayınız.