Eğitim ve Akademi Dünyası Haliç Üniversitesi’nde Düzenlenen PDR Günlerinde Buluştu
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Eğitim ve Akademi Dünyası Haliç Üniversitesi'nde Düzenlenen PDR Günlerinde Buluştu

Eğitim ve Akademi Dünyası Haliç Üniversitesi’nde Düzenlenen PDR Günlerinde Buluştu

​​​  

Bu yıl Haliç Üniversitesi ile Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen PDR Günleri, Haliç Üniversitesi 5. Levent Kampüsü'nde bugüne kadarki en yüksek katılım oranıyla gerçekleşti. Eğitim sektöründen ve akademi dünyasından tanınmış pek çok isim, öğrenciler ve PDR öğretmenleriyle bir araya geldi.

Beşiktaş 4. PDR Günleri, ''Dijitalleşen Dünyada Psikolojik Esneklik ve Travmaya Müdahale'' temasıyla, kampüsümüzde eğitim sektörünün önde gelen isimlerini buluşturdu. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin farklı şehirlerinden 5000'e yakın kişiyle PDR Günlerinin şimdiye kadarki en yüksek katılım oranına ulaşıldı. Buluşmanın gün boyu süren 15 farklı atölye ve oturumlarında alanında uzman isimler, psikolojik danışmanlar, rehber öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldi.

Etkinliğin açılış konuşmalarında, Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Türkoğlu, Türk PDR Derneği Başkanı Mesut Yıldırım, Haliç Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oya Oğuz ve Beşiktaş RAM Müdürü Hilmi Eren söz aldı. Yoğun bir katılımla başlayan eğitim zirvesinde, Talim Terbiye Kurulu eski başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğ​an, Prof. Dr. Bilge Uzun, Doç. Dr. Yavuz Samur, EMDR Derneği Başkanı Klinik Psikolog Emre Konuk gibi alanının önde gelen, tanınmış isimlerin panelleri yoğun ilgiyle takip edildi.

Katılımcıların sunumları ve atölye çalışmaları kongre merkezinde yüz yüze, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Haliç Üniversitesi YouTube kanallarından da canlı yayınla takip edildi.

Açılış töreninde mesajı yayınlanan Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Utlu eğitim zirvesiyle ilgili şunları söyledi:

"Modern eğitimde öğrencilerin fiziksel, sosyal ve psikolojik ​sağlıklarının korunması/iyileştirilmesi için önemli bir misyonu bulunan PDR öğretmenlerimizin, kişisel ve mesleki gelişimlerine destek olma gayesindeki PDR Günlerini, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle bu yıl kampüsümüzde düzenliyor olmaktan dolayı mutluluğumu ifade etmek isterim. Geliştirici, önleyici ve koruyucu yönleri olan Psikolojik danışmanların yetkinliklerinin artırılması daha nitelikli bir milli eğitim için bir gerekliliktir. Bu düşüncenin ışığında en değerli varlığımız olan evlatlarımızın ihtiyaçlarına zamanında ve yerinde müdahale edebilmek için rehber öğretmenlerimizin gelişimi önem arz etmektedir.

Gençlerin üniversite öncesindeki eğitim hayatlarında adeta birer pusula görevi gören rehber öğretmenlerimiz, önce daha sağlıklı bir  genç nesil, sonrasında ise daha sağlıklı bir toplum yapısını inşa edecektir. PDR öğretmenlerinin rehberliğinde kendi potansiyelini keşfeden, yeteneklerini geliştiren, hayata anlam ve değer katan hedefler belirleyerek, azimle yürüyen gençlik, ülkemizin yarınlarının da bir teminatı olacaktır. Buradan hareketle, geleceğin  Türkiye'sine yön verecek genç kuşakların yetiştirilmesi için büyük önem taşıyan rehber öğretmenlerimize Haliç Üniversitesi'ne hoş geldiniz diyor, 4. PDR günlerinde emeği geçen tüm paydaşlarımıza ve değerli katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum."

Katılımcıların sunumları ve atölye çalışmaları kongre merkezinde yüz yüze, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Haliç Üniversitesi YouTube kanallarından da canlı yayınla takip edildi.

Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Türkoğlu ise konferans sonrası verdiği demeçte: ''Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak düzenlediğimiz, gelenekselleşmiş PDR günlerinin bu sene 4.'sünü Haliç Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirmiş olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Amacımız rehber öğretmenlerimizin kendi alanlarında daha ehil, daha profesyonel, daha çözüm odaklı olmalarını sağlamak. Onların mesleki gelişimi öğrenciye, veliye, okul yönetimine doğru bir şekilde sirayet ederek, büyük resme baktığınızda aslında daha sağlıklı bir toplum olabilmek adına önemli kazanımlar sağlayacaktır.' şeklinde konuştu.