Ebelik Andı ve Önlük Giyme Töreni Gerçekleşti
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Ebelik Andı ve Önlük Giyme Töreni Gerçekleşti

​​Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü, öğrencileri için düzenlediği geleneksel Ebelik Andı ve Önlük Giyme Töreni'ni küçük konferans salonunda gerçekleştirdi. Bu anlamlı etkinlik, öğrencilerin mesleki hayatlarına ilk adımlarını atmaları açısından büyük önem taşıyor.

Program, İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Ardından Ebelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Aysu Yıldız Karaahmet hocamızın açılış konuşmasıyla devam etti. Hocamız konuşmasında Uluslararası Ebelik Konfederasyonu'na atıf yaparak,

Çocuk doğuran her kadının kendisi ve yeni doğan bebeği için bir ebenin bakımına erişebildiği bir dünya tasavvuru' vizyon ve kadınların, yeni doğan bebeklerin sağlığını ve ailelerinin üreme sağlığını iyileştirmek ve çocuk doğuran kadınlar için en uygun bakıcılar olarak otonom ebeleri teşvik etmek ve doğumu normal bir şekilde sürdürerek Ebe Derneklerini güçlendirmek ve ebelik mesleğini küresel olarak ilerletmek misyonunu ile ebelik hayatınıza adım atmanızı temenni ederim.

Ayrıca, mesleki yaşam sınavımızın şimdi başladığını ve ömür boyu süreceğini belirtti. Bizlerin başarısının onları yücelteceğini ve onurlandıracağını ifade etti. Konuşmasını Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Hiçbir şeye ihtiyacımız yoktur, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır. O da çalışkan olmaktır. Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır." sözüyle tamamladı.

Hocamızdan sonra öğrenci temsilcileri konuşmalarıyla etkinliğe katkıda bulundu. Temsilcilerin duygu ve düşüncelerini paylaştığı konuşmaların ardından, öğrencilere emek ve başarılarını onurlandırmak amacıyla plaket teslimi yapıldı.

Ebelik Kulübü Başkanı öğrencimiz, duygusal bir konuşma yaparak kulüp başkanlığını devretti. öğrencimizin emeklerini takdir etmek amacıyla plaket verildi ve kulüp başkanlığı görevini törende devir etti.

Programın ilerleyen anlarında, hocalarımız 4. sınıf öğrencilerine önlük giydirdi. Bu sembolik önlük giydirme töreni, öğrencilerin meslek hayatlarına adım atışlarını simgeliyor. Törenin ardından, hep birlikte Ebelik Andı okundu.

Bu özel günün sonunda, öğrencilerimizi tebrik ediyor ve meslek hayatlarında üstün başarılar diliyoruz.​