Dr. Ümran Özbalcı Aria'nın Eseri "Tell Me Truth Monalisa" Uluslararası Sergide
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Dr. Ümran Özbalcı Aria'nın Eseri "Tell Me Truth Monalisa" Uluslararası Sergide

Dr. Ümran Özbalcı Aria'nın Eseri "Tell Me Truth Monalisa" Uluslararası Sergide

​Güzel Sanatlar Fakültesi, Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ümran Özbalcı Aria, dünyaca ünlü sanatçı Leonardo Da Vinci'nin doğduğu İtalya'nın Vinci kasabasında gerçekleştirilen uluslararası bir sergiye, son eseri "Tell Me Truth Monalisa" ile katıldı.

Dr. Ümran Özbalcı Aria "Tell Me Truth Monalisa" eserini şu sözcükler ile anlattı:

“Mona Lisa, 500 yıldan fazla bir süre önce yapılmış olmasına rağmen, hala akademisyenler ve sanatçılar tarafından incelenen gizemli bir eser olarak kalıyor. Leonardo Da Vinci'nin 1503'te başladığı ve hayatı boyunca üzerinde çalıştığı bu eser, günümüzde hala merak konusu olmaya devam ediyor. Tablo, 1911'de Louvre'dan çalındığında gizemi arttı ve Mona Lisa'nın hala en bilinen ve en gizemli portrelerden biri olmasına katkıda bulundu. Ben eseri dijital baskı ve boya kullanarak yeniden yorumladım ve "Tell Me Truth Monalisa" adını verdim. Eserim, Mona Lisa'nın serüveni boyunca neler yaşadığını hayal etmek ile beraber tablonun derin anlamını vurguluyor."

Aria'nın eseri, Vinci kasabasındaki Villa Vignozzi'de yer alan sergide öne çıkan eserler arasında yer alıyor. "The Route of Leonardo Da Vinci" temasıyla düzenlenen sergi, Da Vinci'nin yaşamı ve eserleri üzerine bir keşif yolculuğunu izleyicilere sunuyor. İtalya Udine kentinde başlangıcını yapan uluslararası gezici sergi, Vipava, Ambose, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana 'da sanatseverlerle buluşacak.

Sergiye destek veren kurumlar arasında Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Lale Vakfı, Felsefe Kültür Sanat Bilim Derneği, Fondaizone De Claricini Dompacher, Commune de Vinci (İtalya), Ville D Amboise (Fransa), Obcina Vipava (Slovenya) ve Asmalımescit Art Gallery gibi önemli kurumlar bulunuyor.

Sergide, Dr. Ümran Özbalcı Aria'nın eseri, Mona Lisa'nın gizemli dünyasını ve Leonardo Da Vinci'nin sanatındaki derinlikleri ziyaretçilere aktarıyor.​