Dost Gözünden Hatay Sergisi, Haliç Üniversitesi’nde Sanatseverlerle Buluştu
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Dost Gözünden Hatay Sergisi, Haliç Üniversitesi’nde Sanatseverlerle Buluştu

Dost Gözünden Hatay Sergisi, Haliç Üniversitesi’nde Sanatseverlerle Buluştu

Mustafa Kemal Atatürk'ün “Hatay benim şahsi meselemdir." diye vurguladığı özel bir kıymete sahip olan Hatay, bizim de şahsi meselemizdir. Yaşanan acıların, doğal felaketin şehrin üzerinde bıraktığı izleri “Dost Gözünden" yansımalarını sizlerle paylaşıyoruz." diyen sanatçı Aygül Okutan'ın 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen depremde en çok zarar gören illerden biri olan Hatay'a dikkat çekmek amacıyla hazırladığı fotoğraf sergisi, 15 Nisan'da Haliç Üniversitesi'nde sanatseverlerin ilgisine sunuldu.

Sanatçı Aygül Okutan, Tataristan kökenli Türkiye-Rusya arasında çeşitli sanatsal projeler organize eden ressam, fotoğraf sanatçısı ve küratördür. “Dost Gözünden" sergisinin fotoğrafları 6 Şubat depreminden 6 ay sonra Temmuz 2023'te çekildi. Bu Sanat Projesi, depremde en çok zarar gören Hatay'a dikkat çekmek için hazırlandı. Sergideki fotoğrafların satışından elde edilecek tüm gelir, Hatay'daki depremzedelere aktarılacak.

Aygül Okutan serginin çekim aşamasını ve Hatay'ı şu sözlerle ifade etti:

“Hatay'a ilk ziyaretimde, depremin ardından kalan manzarayı görmek beni derinden etkiledi. Ancak bu şehre, bu toprağa ve bu insanlara olan hayranlığım ve aşkım artarak devam etti. Hatay'da geçirdiğim birkaç gün boyunca, sadece fotoğraf çekmek için değil, aynı zamanda bu şehrin atmosferini içime çekmek için zaman harcadım. Eski sokaklarda dolaştım, insanlarla tanıştım ve çadır kentleri gözlemledim. Bu süre zarfında, en çok etkilendiğim şey şehrin enerjisiydi ve insanların umudu ve dayanma gücüydü. Şehri terk etmeyi reddeden insanlarla tanıştım, onlarla sohbet ettim ve onların hoşgörüsü, bilgeliği, huzuru ve geleceğe olan umudu beni derinden etkiledi. Bu deneyim, benim için büyük bir yaşam dersi oldu."

İlk gününde Yazar Cemalnur Sargut'un da ziyaret ettiği sergi, Hatay'ın yaşadığı zorlu süreci, umudu sanatın gücüyle 15-23 Nisan 2024 tarihleri arasında ziyaretçilere aktaracak.