Denizin Rüyası Ödülle Döndü

Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Denizin Rüyası Ödülle Döndü

​​Üniversitemiz Gastronomi Bölümü 2. sınıf öğrencileri Irmak Vahide Öztürk, Efnan Yazıcı, Şevval Nur Çelik ve Serra Dartar, üniversiteler arasında düzenlenen yemek yarışmasında ikinci oldu. Yarışma, ana malzemenin bilinmediği “kapalı kutu” konseptiyle gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz, “Denizin Rüyası” adını verdikleri yemeği 60 dakika içinde hazırlayarak önemli bir başarı elde etti.

Gastronomi Bölümü Mutfak Şefi Volkan Aslan, yarışmaya öğrencilerin çok kısa sürede hazırlandığını belirtti. Kapalı kutu konsepti nedeniyle soslar ve alternatifler üzerine önceden fikir alışverişi yaptıklarını ifade etti. Ana malzemenin balık olduğunu öğrendikten sonra, öğrencilerin iki yıl boyunca edindikleri pişirme tekniklerini kullanarak “Denizin Rüyası” adlı tabağı ortaya çıkardıklarını ve bölüm olarak gurur duyduklarını dile getirdi. Şef Aslan şu ifadelerde bulundu:

“Gastronomi Bölümü olarak, dört yıllık eğitim sürecinde dünya mutfağındaki tüm pişirme tekniklerini, yemeğin ön hazırlığından sunumuna kadar her aşamasını anlatıyoruz. ‘Tarladan sofraya’ anlayışıyla bir ürünün nihai halini ortaya çıkarmayı amaçlıyoruz.”

Ekip çalışmasıyla önemli bir başarıya imza atan öğrencilerden Efnan Yazıcı şunları söyledi:

“Başta heyecanlı değildik ancak zamanla yarışın sıkışması bizi strese soktu. Buna rağmen ekip çalışması sayesinde stresimizi aştık. Dengeli ve mutlu bir şekilde çalışmayı başardık. Zaman kısıtlamasına rağmen süreyi iyi yönettik. Ayrıca farklı bir mutfakta çalışma deneyimi bizim için çok keyifliydi.”