Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Üniversitemize Konuk Oldu
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Üniversitemize Konuk Oldu

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Üniversitemize Konuk Oldu


​İlim Yayma Vakfının 53. Genel Kurulu, Haliç Üniversitesinde gerçekleşti. Genel Kurul'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte siyaset, iş ve akademi​ dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Program, ilmin ve öğrenmenin önemini vurgulamak için Kur'an'ın ilk emri olan "Oku" ayetiyle başladı. ​Kuran tilavetinin ardından İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan konuşmasını gerçekleştirdi.

Necmettin Bilal Erdoğan konuşmasında, memleket dahilinde ve haricinde ilmin yayılmasını teşvik etme ülküsünü gerçekleştirmek amacıyla öğrencilere sunulan lisans ve yüksek lisans için yurtlar, burslar ve akademik desteklerden bahsetti. İlmin bu toprakların dört bir yanında var olması için deprem bölgesi başta olmak üzere çeşitli vilayetlerde kütüphaneye ihtiyaç duyan 50 okula Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle kütüphaneler yapılmaya başlandığının altını çizdi. "İlim oldurmak içindir, öldürmek için değildir." ilkesine dayanarak İsrail'in Gazze halkına başlatmış olduğu katliamı kınadı.

Genel Kurul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasıyla devam etti. Erdoğan konuşmasında, ortaöğretimden başlayarak ihtiyaç sahibi ve ilim sevdalısı öğrencilerin bilimsel çalışmalarında destekleneceğini söyledi. Gençlere yol göstereceğine inandığı Ali Fuad​ Başgil Hoca'nın nasihatlerinde iki hususun üstünde durduğuna değinerek​, ​"Birincisi, 'Çalışmak ve başkasına muhtaç olmamak.' tavsiyesidir. İkincisi, 'Gençliğini eğlenmekle geçiren, ihtiyarlığını ağlamakla geçirir.' ikazıdır." dedi​​. Ayrıca, Hoca'nın yalan söylememek, zamanını iyi kullanmak, işine odaklanmak, sabırlı olmak, kitap okumak, hitabetini güçlendirmek, ana dilini iyi kullanmak ve tartışmaya açık olmak gibi önemli tavsiyeleri de bulunmaktadır diye konuştu.​