Afet Yönetimi İçin Üniversiteler Bir Arada
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Afet Yönetimi İçin Üniversiteler Bir Arada

İstanbul Valiliği ile AFAD İstanbul İl Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde geçtiğimiz hafta AFAD Yeşilköy Yerleşkesi Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, İstanbul Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, AFAD İstanbul İl Müdürü Ercan Akar, İstanbul'da yer alan üniversitelerin Afet ve Acil Durum Yönetimi Bölümlerinden yetkili akademisyen ve yöneticiler ile afet/acil durumlar kapsamındaki öğrenci kulüplerinin temsilcileri ile bir araya geldi.

Toplantıya üniversitemiz adına Güvenlik ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı'ndaki yetkili yönetici olarak İdari İşler Müdürü Çetin Unut katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında, ''Bu toplantı şu an İstanbul'da gerçekleşen en önemli toplantı. Şehrimizi ve üniversitelerimizi bir afet durumunda nasıl koruyabileceğimizi, geleceğimizi konuşacağımız bu toplantıya katılımlarınız o nedenle son derece kıymetli.'' şeklinde konuşan Hersanlıoğlu, ardından üniversitelerin yöneticilerinin sorularını yanıtladı. Vali Yardımcısı Hersanlıoğlu ve AFAD İl Müdürü Ercan Akar'ın konuşmalarının ardından üniversitelerin yöneticilerinin ve kulüp temsilcilerinin fikir, görüş ve tavsiyeleri dinlendi.

Toplantıda üniversitemizi temsilen bulunan İdari İşler Müdürü Çetin Unut, söz aldığı esnada, üniversitemizin 6 Şubat 2023 depremi sonrası Hatay Kırıkhan'da yapmış olduğu yardım ve desteklerden bahsetti. Ayrıca bazı üniversitelerin gönüllülük esası ile kurmuş olduğu akredite olan ekiplerinin, valilik ve AFAD yetkililerince belirlenecek standartlar dahilinde faaliyetlerini sürdürmelerinin önemine vurgu yaptı.

Toplantının son bölümünde, İstanbul Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu; bu toplantının öncülüğünde akredite ekipler kurularak, İstanbul'daki tüm üniversitelerin teçhizatlarının tamamlanması hususlarında yapılacak maddi desteğin görüşülmesi için tüm üniversitelerin rektörlerinin ve mütevelli heyeti başkanlarının katılacağı bir toplantı planlanacağını dile getirdi. Ayrıca toplantının neticesinde, tüm üniversitelerin yetkili yöneticilerinin bulunacağı bir WhatsApp iletişim grubunun ivedilikle kurularak koordinasyonun aktif olarak devam ettirilmesine ve her üniversitede AFAD konuları ile ilgili öğrenci kulüplerinin kurulmasına öncelik edilmesine dair kararlar alındı.​