8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Mucha'nın Kadınları Sergisi Yapıldı
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Mucha'nın Kadınları Sergisi Yapıldı

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Mucha'nın Kadınları Sergisi Yapıldı


​​Haliç Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin "Tekstil ve Moda Tasarımı" bölümü 1. sınıf öğrencileri, Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak amacıyla özel bir sergi düzenledi. Sergi, "Art Nouveau" akımının önemli temsilcilerinden biri olan sanatçı Alphonse Mucha'nın eserlerinden ilham alınarak hazırlandı ve küratörlüğünü akademisyen Ümran Özbalcı Aria üstlendi.

Sergi, öğrencilerin Ümran Özbalcı Aria'nın dersinde yapılan çalışmalarından oluşmaktadır. Aria, sergiyi "Mucha'nın hayatı, estetik ve zarafetle buluşan bir sanat tarzını yansıtır; bu tarzın moda öğrencilerine ve 8 Mart Kadınlar Günü temasına uygun olacağını düşünüyorum" şeklinde tanımladı. Sergi, Güzel Sanatlar Fakültesi binasında gerçekleşti ve açılışına GSF Dekanı Prof. Dr. Müge Demir, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Sergi boyunca, sergi hazırlıkları sırasında çekilen fotoğraflardan oluşan bir video da hazırlandı ve Loreena Mc Kennitt'in müziği eşliğinde izleyicilerle buluştu. Sergi, Mucha'nın sanatını ve kadınların gücünü kutlayan özel bir etkinlik olarak öne çıktı.

Güzel Sanatlar Fakültesi giriş katında yer alan sergi, Mart ayının sonuna kadar ziyaretçilere açık olacak.​​