240 Anne İlk Üniversite Deneyimini Haliç'te Yaşayacak
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler 240 Anne İlk Üniversite Deneyimini Haliç'te Yaşayacak

240 Anne İlk Üniversite Deneyimini Haliç'te Yaşayacak

​​​Haliç Üniversitesi ve Eyüpsultan Belediyesi iş birliğiyle, daha önce üniversite tecrübesi yaşamamış 240 anne üniversite deneyimi yaşayacak. Anne Üniversitesi Eğitim Programı kapsamında verilecek eğitimlerle annelerin farkındalığının artırılması, çocuklara daha bilinçli davranılması ve özgüvenli bireyler yetiştirilmesi hedefleniyor.

Eğitim programının açılışına katılan Eyüpsultan Belediyesi Başkanı Deniz Köken, Anne Üniversitesi projesinin katılımcılara büyük fayda sağlayacaklarını düşündüklerini ifade ederek “Bu projeyi yapmamızdaki temel amaç yeni yüzyılı kadınların inşa edeceğine inanmamızdır. Bunu slogan olarak değil, bilimsel gerçekler üzerinden söylüyorum. Pandemi nedeniyle bu akademiyi geç başlattık. Kadının evinde bilinçli olarak yapacağı küçücük nüansların çocuğun ve ailenin dışarda pozitif bir yansıma yapacağını biliyoruz. Bunu kitaptan okumak yerine uygulamasını yapalım ve görelim istedik." açıklamalarında bulundu.

Haliç Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Anne Üniversitesi Programı'nda anneler, çeşitli konularda bir üniversite öğrencisi gibi derslere katılacak. Aile İçi İletişim, Anne-Baba Tutumları, Eşler Arası İlişki, Kadın Sağlığı, Şiddet ve Şiddet Türleriyle Mücadele, Akılcı İlaç Kullanımı, Temel İlk Yardım, Çocuklarda Mahremiyet ve Özel Hayat, Sevgi Dili, Eğitimde Ailenin Rolü, Çocuklarda Eğitim ve Kariyer Planlama, Girişimcilik ve Dijital Pazarlama, Beslenme ve Sağlık, Pişirme Teknikleri, Gıda Dedektifliği, Yemek Stilistliği, En İyi Narkotik Polis Anne Semineri, Ev Kazaları ve Korunma, Sıfır Atık: Sürdürülebilir Gelecek, Afet Farkındalık, Çocuk Hakları, Aile Hukuku gibi konularda eğitim alarak daha bilinçli bireyler olma yolunda adım adım ilerleyecekler.

Anneler, eğitimlerin yanı sıra Haliç Üniversitesi'nin kampüsündeki imkanlardan da faydalanacak. Kütüphanede ders çalışma ve öğrenci etkinliklerine katılma gibi üniversite öğrencilerinin yaptığı tüm aktivitelere katılım sağlayarak üniversite deneyimini yaşayacaklardır.

​A​nnelerin üniversite serüveni, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yapılacak mezuniyet töreni ile son bulacak.​