18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı Gerçekleşti
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı Gerçekleşti

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı Gerçekleşti


Haliç Üniversitesi 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle düzenlenen etkinliğe ev sahipliği yaptı. Etkinliğe, akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Toprak konuşmasını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Metin Toprak Çanakkale Zaferi'nin özellikle son çeyrek yüzyılda hak ettiği şekilde anıldığına dikkat çekerek, şehitlerimizi rahmetle andı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilara Uslu, konuşmasına Çanakkale'nin deniz harekatı zaferini kutlamak için toplandıklarını belirtmesinin ardından, 25 Nisan tarihli kara harekatı başarısının da tarihimiz açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı. Uslu, Çanakkale'nin Osmanlı Devleti'nin Birinci Dünya Savaşı'ndaki cephelerinden biri olduğunu ve diğer cephelerden farklı olduğunu ifade etti. Tek bir cephe olmasına rağmen farklı milletlerden "7 düvelin" bir araya geldiği Çanakkale Savaşları'nın bu açıdan da farklı bir yeri olduğunu belirtti. Doç. Dr. Uslu, Mustafa Kemal Atatürk, Cevat Paşa, İsmail Hakkı Bey, Nazmi Bey, Seyit Onbaşı ve nice kahramanlarımızın Çanakkale'deki üstün başarılarından bahsederek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmanın ardından Prof. Dr. Metin Toprak, Doç. Dr. Dilara Uslu'ya plaket takdim etti.

Program, Konservatuvar Müdürlüğü’nün Türk Musikisi ile Tiyatro Bölümü hocaları ve öğrencileri tarafından hazırlanan, Genel Sanat Yönetmenliğini Prof. Dr. Murat Salim Tokaç’ın yaptığı müzikli sahne gösteriminin ardından sona erdi.