29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. Yıl Etkinlikleri Program Akışı
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Duyurular 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. Yıl Etkinlikleri Program Akışı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. Yıl Etkinlikleri Program Akışı

• ​​​​​​​​​23 Ekim Pazartesi
​SAAT
DÜZENLEYEN​​ETKİNLİK ADI & YER
DETAYLAR​
​11:00

​Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü
​Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yıl Konferansları Serisi: Son 100 Yılda Moleküler Biyoloji ve Genetik Bilim Dalı’ndaki Gelişmeler

Çevrimiçi:
Zoom ID: 933 4490 2175
Dr. Tülin TAŞÇIOĞLU’nun vereceği konferansta Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında son 100 yılda gerçekleşen bilimsel faaliyetlerden bahsedilerek bu bilim dalının ilerleyişi hakkında bilgi sahibi olunması planlanmıştır.
​14:00-15:10
​Sağlık Bilimleri Fakültesi
​Cumhuriyetin 100. Yılı ve Sağlık Semineri

Küçük Konferans Salonu
​Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan bölümler geçmişten günümüze kadar sağlık alanında gerçekleştirilen uygulamalar, değişimler ve gelişmelere yönelik bilgilendirme yapacak ​olup Cumhuriyet'in sağlık alanı üzerindeki etkisinden bahsedilecektir.
Konuşmacılar: Milli Parayüzücü Elif İLDEM, Prof. Dr. Neriman ZENGİN, Öğr. Gör. Fatma Şule TANRIVERDİ vd.
​14:00
(sergi açılışı)
​Güzel Sanatlar Fakültesi
​GSF Öğretim Elemanları 100. Yıl Cumhuriyet Sergisi

Kongre Binası Girişi Fuaye Alanı
​Güzel Sanatlar Fakültesi hocalarımızın çalışmalarının yer alacağı sergide Atatürk'ün "Sanatçı, toplumda uzun çalışma ve uğraşlardan sonra alnında ışığı ilk hisseden insandır'' sözüyle sanata verdiği önem ve Cumhuriyet’in sanata katkılarına vurgu yapmak amaçlanmıştır.

• ​​​​​25 Ekim Çarşamba​​​​​

​​SAAT
ETKİNLİK ADI & YER​DETAYLAR​
​​14:00
​Konservatuvar
​Yüzyılın Işığıyla Müzik-Tiyatro-Opera

Büyük Konferans Salonu
​Konservatuvar hocalarımız ve öğrencilerinin hazırladığı program, müzik ve sahne sanatları alanında Cumhuriyet’in ilanıyla bugüne kadar geçen 100 yıllık sürecin kazanımları ile Cumhuriyet’in sağlamış olduğu olanakların bugün gelinen noktada yapılanlarla yaşananlar bağlamında müziklerden ve oyunlardan verilen örneklerle vurgulamayı amaçlamıştır.​

• ​​​​​26 Ekim Perşembe​​​​​
​SAAT
ETKİNLİK ADI & YER​DETAYLAR​
​​​10:00-16:30

Beslenme ve Diyetetik Bölümü (Türkçe ve İngilizce)
Cumhuriyetimizin 100. Yılında Sağlık: Fonksiyonel Beslenme

Küçük Konferans Salonu
​Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim elemanlarının ağırlıklı olarak konuşma yapacağı programda bitkisel ve hayvansal kaynaklı fonksiyonel besinler ve sağlığa etkileri ortaya konularak 100. yıl kapsamında daha sağlıklı nesiller yetiştirilmesi için fonksiyonel besinlerin tanıtılması hedeflenmiştir.

• ​​​​​27 Ekim Cuma​​​​​
​​SAAT
ETKİNLİK ADI & YER​​DETAYLAR
​​​14:00

​Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi
Cumhuriyet’in 100. Yılı: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Programı

Küçük Konferans Salonu
​Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Haliç Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Zafer UTLU'nun açılış konuşmasını yapacaklardır. Ardından Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meşkure YILMAZ "Atatürk ve Cumhuriyet" başlıklı bir konferans verecektir.
Programda Konservatuvar'ın müzik dinletisi olacaktır. Programın son bölümünde, Yabancı Diller Bölümünün, Haliç Üniversitesi Cumhuriyetimizin 100. Yılı Sanat ve Edebiyat Yarışmaları kapsamında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecektir.
​14:00
​Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
​Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yıl Konferansları Serisi: Son Yüzyılda Türkçemiz

Etkinlik Salonu 1
Prof. Dr. Mustafa Sinan KAÇALİN, Türkçemizin son yüzyıldaki durumu ve diğer dillerle etkileşimi üzerine bir konferans verecektir.