2023-2024 Güz Dönemi Kurumlararası (Başarıya Dayalı) ve Merkezi Yerleştirme (Ek Madde-1) Puanına Göre Yatay Geçiş Sonuçları
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Duyurular 2023-2024 Güz Dönemi Kurumlararası (Başarıya Dayalı) ve Merkezi Yerleştirme (Ek Madde 1) Puanına Göre Yatay Geçiş Sonuçları

2023-2024 Güz Dönemi Kurumlararası (Başarıya Dayalı) ve Merkezi Yerleştirme (Ek Madde-1) Puanına Göre Yatay Geçiş Sonuçları

  • ​​​​​​​​​KAYIT BİLGİLERİ​​​​​
​2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılında Üniversitemize bağlı Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarına Kurumlararası (Başarıya Dayalı) ve Merkezi Yerleştirme Puanıyla (Ek Madde-1) yatay geçiş başvurularının değerlendirilmesi sonucunda asil olarak kabul edilen öğrencilerin kayıt işlemleri 07 Eylül 2023 – 22​ Eylül 2023, yedek olarak kabul edilen öğrencilerin kayıt işlemleri ise 18 Eylül 2023 – 20 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

Öğrenciler belirtilen tarihlerde aşağıdaki kayıt belgeleri ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na bizzat müracaat ederek kesin kayıtlarını yaptırabileceklerdir.


  • ​​​​​KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
1. Lise Mezuniyet Belgesi (e-Devlet çıktısı kabul edilmektedir.) 

2. YKS Sonuç Belgesi (Yerleştirme Puanlarının Dahil Olduğu) “​Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" olmayan belgeler kabul edilmez, güncel sonuç belgesi çıktısı alınız." 
3. YKS Yerleşme Sonuç Belgesi (Sonuç Belgesi Kontrol Kodu olmayan belgeler kabul edilmez, güncel sonuç belgesi çıktısı alınız.)
4. Nüfus Cüzdanı Aslı (Kayıt sırasında fotokopisi alındıktan sonra adaya iade edilecektir) 
5. Yatay Geçiş Uygunluk Yazısı: Kayıtlı olunan üniversiteden alınan “Yatay Geçiş Yapmalarına Engel Bir Durum Olmadığını" gösterir imzalı belge. Belirtilen yazısı olmayan öğrencilerin kayıtları yapılamaz.
6. Öğrenci Belgesi (e-Devlet çıktısı veya imza/onaylı belge zorunludur.)
7. Transkript (e-Devlet çıktısı veya imza/onaylı belge zorunludur.)
8. Dil Yeterlilik Belgesi: Uluslararası geçerliliği olan yabancı dil sınavlarından, Üniversitemizin belirlediği başarı düzeyinde bir puan belgesini kayıt sırasında belgelemesi veya Haliç Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'nun yapacağı yabancı dil yeterlilik sınavından başarılı olması ya da Üniversitelerinden getirecekleri Dil Yeterlilik Belgesi. 

* Öğrenciler, sınıf intibakı için geçerli İngilizce yeterlilik belgesini Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü'ne kayıt sırasında sunmak zorundadırlar.

  • ​​​​​KAYIT İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLER​​​​​​​​​​
Kayıt tarihleri arasında, kayıt işlemlerini gerçekleştirmeyen veya gerekli belgelerini teslim etmeyen öğrenciler, Üniversitemize kayıt hakkından vazgeçmiş sayılmaktadır. 

Kayıt işlemlerini öğrencinin bizzat gerçekleştirmesi gerekmektedir. Ancak noter onaylı vekalet vereceği bir kişi de kayıt işlemlerini gerçekleştirebilir.
Posta ile gönderilen kayıt belgeleri işleme alınmamaktadır.
Belgelerinde eksiklik veya tahrifat olan öğrencilerin kayıtları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran öğrenciler hakkında ise gerekli yasal işlemler yapılmaktadır. 

Üniversitemiz bölümlerine kayıt hakkı kazanan öğrenciler kayıtlı bulundukları üniversite ile ilişkilerini kesmeyecektir. Öğrenci, Üniversitemize kayıt yaptırdıktan sonra öğrencinin dosyası ve kaydının silinmesi için gerekli yazışmalar tarafımızca yapılacaktır.

​​
​​​
  • Kurumlararası (Başarıya Dayalı) Yatay Geçiş Sonuçları için tıklayınız.
  • Merkezi Yerleştirme (Ek Madde-1) Yatay Geçiş Sonuçları için tıklayınız.
  • Tıp Fakültesi Yatay Geçiş (Merkezi Yerleştirme – Yurtiçi – Yurtdışı) Başvuru Değerlendirme Sonuçları için tıklayınız.
  • Yurtdışı Yatay Geçiş Başvuru Değerlendirme Sonuçları için tıklayınız.