2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Başarıya Dayalı Kurum İçi Yatay Geçiş ve Çift Ana Dal/Yan Dal Başvuruları
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Duyurular 023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Başarıya Dayalı Kurum İçi Yatay Geçiş ve Çift Ana Dal/Yan Dal Başvuruları

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Başarıya Dayalı Kurum İçi Yatay Geçiş ve Çift Ana Dal/Yan Dal Başvuruları

Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal, Yan D​al ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Haliç Üniversitesi Yatay Geçiş Yönergesi hükümlerine uygun olarak, 2023-2024 Eğitim-Öğretim güz yarıyılında kurum içi yatay geçiş ve çift ana dal-yan dal yoluyla öğrenci başvuruları alınacaktır.

  • ​​​​​BAŞARIYA DAYALI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KOŞULLARI

​a) Bir fakülte, yüksekokul, konservatuvar veya meslek yüksekokulunun kendi bünyesindeki veya aynı üniversite içinde yer alan diğer fakülte, yüksekokul, konservatuvar veya meslek yüksekokulunun bünyesindeki eşdeğer düzeyde diploma programlarına ilgili yönetim kurulu tarafından belirlenen kontenjanlar dahilinde yatay geçiş yapılabilir.

​b) Ön lisans ve lisans diploma programlarının hazırlık sınıfına; ön lisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına, lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.

​c) Üniversite bünyesindeki aynı düzeyde öğrenci kabul eden diploma programları arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için, öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması şartı aranır.

​d) Kayıt dondurmuş olmak yatay geçiş hakkından yararlanmak için engel teşkil etmez.

​e) Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan diploma programına geçişlerde diğer şartların yanı sıra yetenek sınavında da başarılı olma şartı aranır.

​f) Başvurular ilan edilen koşullar çerçevesinde, ilgili birim tarafından değerlendirmeye tabi tutulur. Koşulları sağlamayan adayların başvuruları reddedilir.

​g) Dörtlük veya yüzlük sisteme göre elde edilen başarı notlarının birbirine dönüştürülmesinde, Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından belirlenen dönüştürme tabloları kullanılır.​​

  • ​​​​​ÇİFT ANA DAL-YAN DAL BAŞVURU KOŞULLARI​​​​​

a) Öğrenc​iler çift ana dal diploma programına, kayıtlı olduğu lisans programının en erken üçüncü, en geç beşinci yarıyılının başında yandal programına ise kayıtlı olduğu lisans programının en erken üçüncü, en geç altıncı yarıyılının başında başvurabilir.

b) Çift Ana Dal programına başvurabilmek için, lisans öğrencilerinin ana dal diploma programındaki genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.72 olması, ana dal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralamasının en üst %20'sinde bulunması, ayrıca o yarıyıla kadar ana dal diploma programında aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlamış olması gerekir.

c) Ana Dal diploma programındaki genel not ortalaması lisans programları için en az 4 üzerinden 2.72 olan ancak ana dal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralamasının en üst %20'sinde yer almayan öğrenciler; üniversiteye yerleştikleri yıldaki çift ana dal yapılacak programın taban puanına sahip olmak şartıyla başvuru yapabilirler.

d) Yan Dal programına başvurabilmek için ise, lisans öğrencilerinin ana dal programındaki genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.50 olması o yarıyıla kadar kendi lisans programında almış olduğu tüm kredili dersleri başarıyla tamamlamış olması gerekir.


  • ​​​​​İNGİLİZCE YETERLİK KOŞULLARI​​​​​

Türkçe programlarda öğrenim görüp, İngilizce bir programda çift ana dal/yan dal başvurusunda bulunacak öğrencilerden isteğe bağlı İngilizce hazırlık programını başarı ile tamamlayamamış veya Senato tarafından kabul edilen bir İngilizce yeterlilik belgesi bulunmayan öğrencilerin Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacak İngilizce Yeterlik sınavında yeterli puan almaları gerekmektedir.

İngilizce programlarda öğrenim görüp, Türkçe bir programda çift ana dal/yan dal başvurusunda bulunacak uluslararası öğrencilerden TÖMER B2 seviye sertifikası bulunmayanlar Türkçe Yeterlilik Sınavında yeterli puanı almaları gerekmektedir.

  • ​​​​​BAŞVURU TARİHLERİ​​​​​
​Kurum içi yatay geçiş ve çift ana dal-yan dal başvuru, ilan ve kayıt tarihlerine ilişkin takvim aşağıdaki gibidir.

Başvuru Tarihleri 11 Eylül 2023 Pazartesi– 15 Eylül 2023 Cuma
Sonuçların Web Sitesinde Duyurulması 27 Eylül 2023 Çarşamba
Kayıt Tarihleri (Asil)​ 28 Eylül 2023 Perşembe– 4 Ekim 2023 Çarşamba
Kayıt Tarihleri (Yedek) 5 Ekim 2023 Perşembe– 6 Ekim 2023 Cuma​
  • ​​​​​BAŞVURU EKRANINA YÜKLENECEK BELGELER​​​​​

a) Öğrenci Belgesi

b) Transkript / Not Durum Belgesi 

c) ÖSYM Sonuç Belgesi (Üniversiteye yerleştiğinizi gösterir belge)

d) ÖSYM Sonuç Belgesi (Yerleştirilmeden önce ÖSYM'nin açıkladığı ve tüm puan türlerinizin yer aldığı puan belgeniz)

e) İngilizce Dil Yeterlilik Belgesi (İngilizce bölümlere başvurular için) İngilizce bölümlere kurum içi yatay geçiş ve çift ana dal-yan dal başvurusu yapan öğrenciler için Üniversitemiz Senatosu tarafından kabul edilen İngilizce yeterlilik belgelerinden biri. 

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ!​​


  • ​​​​​BAŞVURU SİSTEMİ​​​​​
  1. 'Yeni Kullanıcılar' kısmından T.C. Kimlik Numarası ve e-postanızı girerek gelen şifre ile 'Mevcut Kullanıcılar' alanından giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş işlemi sonrası gerekli bilgileri doldurarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
  1. Başvuru işlemini gerçekleştiren öğrenciler kayıt oldukları mail adreslerine gelen onay mailini kontrol ederek işlemin gerçekleştiğini teyit edebilirler.
  1. Durum değişikliklerinde sisteme kayıt olduğunuz e-posta adresi ve cep telefonunuz üzerinden iletişime geçilecektir. Lütfen tüm alanların eksiksiz ve doğru olduğundan emin olunuz.