2023-2024 Bahar Dönemi Pedagojik Formasyon Eğitimi Öğretmenlik Uygulaması Hk.
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Duyurular 2023-2024 Bahar Dönemi Pedagojik Formasyon Eğitimi Öğretmenlik Uygulaması Hk.

2023-2024 Bahar Dönemi Pedagojik Formasyon Eğitimi Öğretmenlik Uygulaması Hk.

​​​Bu duyuru pedagojik formasyon eğitimine devam eden ​ son sınıf öğrencilerinden Öğretmenlik Uygulaması yapmaya hak kazanan öğrenciler içindir.

Listedeki öğrencilerimiz için uygulama süreci 26.02.2024 Pazartesi itibarıyla başlayacak olup, 14.06.2024 Cuma tarihinde tamamlanacaktır. Öğrencilerimizin 12 hafta boyunca, haftada 8 saat uygulamaya katılmaları zorunludur. Öğretmenlik Uygulamasında devamsızlık hakkı bulunmamaktadır. Uygulama okulları “İl Milli Eğitim Müdürlüğü" tarafından belirlenmiş olup, okullarda değişiklik yapılamamaktadır.

Öğrencilerimizin 26.02.2024 Pazartesi günü itibarıyla listedeki uygulama danışmanlarıyla iletişim kurarak, en kısa sürede uygulama okullarına gitmeleri gerekmektedir. Uygulama okullarının müdür/müdür yardımcıları/uygulama öğretmenleri ile iletişime geçilmesi, uygulama danışmanı ile öğrencinin sorumluluğundadır.

  • Uygulama öğretmeni: Millî Eğitim Bakanlığı tarafından verilen Öğretmenlik Uygulaması Danışmanlığı Eğitimi Kurs Belgesine sahip, uygulama eğitim kurumunda yöneticiler dışında fiilen derse giren sınıf, alan ve rehberlik öğretmenleri arasından seçilen, en fazla 6 (altı) uygulama öğrencisine öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği öğretmenlik uygulaması/rehberlik uygulaması kapsamında rehberlik edecek öğretmen.
  • Uygulama öğretim elemanı (Uygulama Danışmanı): En fazla 12 (on iki) uygulama öğrencisinin öğretmenlik uygulaması derslerini uygulama öğretmeni ile planlayan, uygulama öğrencisinin dersine fiilen katılan ve değerlendiren, Yönergenin ilgili maddelerine göre yürüten ve şu öncelik sırasına göre belirlenen, ilgili öğretmenlik programında lisans eğitimi, lisansüstü eğitim yapmış veya Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) doçentliği olan öğretim elemanlarını; eğitim bilimleri alanında doktora ve/veya Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) doçentliği olan öğretim elemanları.

Öğretmenlik Uygulamasının gün ve saatleri öğrencilerle, uygulama okullarındaki uygulama öğretmenlerinin ders programlarına göre Uygulama Öğretim Elemanının bilgisi dahilinde belirlenecektir.

  • ​​​​​​​​​​Öğretmenlik Uygulaması Yapmaya Hak Kazanan Öğrenci Listesi ve Uygulama Okulları için tıklayınız.​
  • ​​​​​Öğretmenlik Uygulaması Staj Dosyası için lütfen tıklayınız.
  • ​​​​​​​​​​Öğretmenlik Uygulaması Ders Planı için tıklayınız.​
  • ​​​​​​​​​​Uygulama Öğrencisi İş ve İşlemleri için tıklayınız.