2023-2024 Bahar Dönemi Çift Ana Dal/Yan Dal Duyurusu
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Duyurular 2023-2024 Bahar Dönemi Çift Ana Dal/Yan Dal Duyurusu

2023-2024 Bahar Dönemi Çift Ana Dal/Yan Dal Duyurusu

​​ Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Haliç Üniversitesi Yatay Geçiş Yönergesi hükümlerine uygun olarak 2023-2024 Eğitim-Öğretim bahar yarıyılında çift ana dal-yan dal yoluyla, öğrenci başvuruları alınacaktır.​

  • ​​​​​Başvuru Koşulları​​​​​

​a) Öğrenciler çift ana dal diploma programına, kayıtlı olduğu lisans programının en erken üçüncü, en geç beşinci yarıyılının başında, yan dal programına ise kayıtlı olduğu lisans programının en erken üçüncü, en geç altıncı yarıyılının başında başvurabilir.​

b) Çift Ana Dal programına başvurabilmek için, lisans öğrencilerinin ana dal diploma programındaki genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.72 olması, ana dal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralamasının en üst %20’sinde bulunması, ayrıca o yarıyıla kadar ana dal diploma programında aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlamış olması gerekir.

c) Ana Dal diploma programındaki genel not ortalaması lisans programları için en az 4 üzerinden 2.72 olan ancak ana dal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralamasının en üst %20’sinde yer almayan öğrenciler; üniversiteye yerleştikleri yıldaki çift ana dal yapılacak programın taban puanına sahip olmak şartıyla başvuru yapabilirler.

d) Yan Dal programına başvurabilmek için ise, lisans öğrencilerinin ana dal programındaki genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.50 olması o yarıyıla kadar kendi lisans programında almış olduğu tüm kredili dersleri başarıyla tamamlamış olması gerekir.

  • ​​​​​İngilizce Yeterlik Koşulları​​​​

Türkçe programlarda öğrenim görüp, İngilizce bir programda çift ana dal/yan dal başvurusunda bulunacak öğrencilerden isteğe bağlı İngilizce hazırlık programını başarı ile tamamlayamamış veya Senato tarafından kabul edilen bir İngilizce yeterlilik belgesi bulunmayan öğrencilerin Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacak İngilizce Yeterlik sınavında yeterli puan almaları gerekmektedir.

İngilizce programlarda öğrenim görüp, Türkçe bir programda çift ana dal/yan dal başvurusunda bulunacak uluslararası öğrencilerden TÖMER B2 seviye sertifikası bulunmayanlar Türkçe Yeterlilik Sınavı'nda yeterli puanı almaları gerekmektedir.​

  • ​​​​​Başvuru Tarihleri​​​​​
Çift Ana Dal-Yan Dal başvuru, ilan ve kayıt tarihlerine ilişkin takvim aşağıdaki gibidir:

​​Başvuru Tarihleri
08 Ocak 2024 - 26 Ocak 2024
​Sonuçların Web Sitesinde Duyurulması
​07 Şubat 2024
​Kayıt Tarihleri (Asil)
​12 Şubat 2024 - 16 Şubat 2024
​Kayıt Tarihleri (Yedek)
​19 Şubat 2024 - 21 Şubat 2024

* ​Güz dönemi final ve bütünleme sınav not giriş süresine göre tarihler değişiklik gösterebilir.

  • ​​​​​Başvuru Ekranına Yüklenecek Belgeler​​​​​

a) Öğrenci Belgesi

b) Transkript/Not Durum Belgesi

c) ÖSYM Sonuç Belgesi (Yerleştirilmeden önce ÖSYM'nin açıkladığı ve tüm puan türlerinizin yer aldığı puan belgeniz)​

d) İngilizce Dil Yeterlilik Belgesi (İngilizce bölümlere başvurular için) İngilizce bölümlere çift ana dal-yan dal başvurusu yapan öğrenciler için Üniversitemiz Senatosu tarafından kabul edilen İngilizce yeterlilik belgelerinden biri.​





  • ​​​​​Başvuru Sistemi​​​​​​​​
  1. 'Yeni Kullanıcılar' kısmından T.C Kimlik Numarası ve e-postanızı girerek gelen şifre ile 'Mevcut Kullanıcılar' alanından giriş yapmanız gerekmektedir.
  2. Giriş ​işlemi sonrası gerekli bilgileri doldurarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.​
  3. ​Başvuru işlemini gerçekleştiren öğrenciler kayıt oldukları e-posta adreslerine gelen onay e-postasını kontrol ederek işlemin gerçekleştiğini teyit edebilirler.
  4. ​Durum değişikliklerinde sisteme kayıt olduğunuz e-posta adresi ve cep telefonunuz üzerinden iletişime geçilecektir. Lütfen tüm alanların eksiksiz ve doğru olduğundan emin olunuz.
  • ​​​​​İletişim Bilgileri

​Öğrenci İşleri Daire Başkanlığ​ı

0 (212) 924 24 44

ogrenciisleri@halic.edu.tr