2022-2023 Mezunlarının ve Mezun Aşamasında Olan Öğrencilerin Pedagojik Formasyon Eğitimleri Hakkında
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Duyurular 2022-2023 Mezunlarının ve Mezun Aşamasında Olan Öğrencilerin Pedagojik Formasyon Eğitimleri Hakkında

2022-2023 Mezunlarının ve Mezun Aşamasında Olan Öğrencilerin Pedagojik Formasyon Eğitimleri Hakkında

​PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİNE 2023-2024 GÜZ DÖNEMİNDE DEVAM ETMEK İSTEYEN HALİÇ ÜNİVERSİTESİ 2022-2023 MEZUNLARININ VE MEZUN AŞAMASINDA OLAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

 

Ek Geçici Madde 1 kapsamında 2022-2023 Bahar Döneminde ve/veya Yaz Döneminde Pedagojik Formasyon derslerini alan son sınıf öğrencilerin (mezuniyet aşamasında) ve kayıtlı olduğu programdan mezuniyet işlemleri tamamlanıp diplomasını alan ancak (a) fıkrası uyarınca formasyon eğitimi kapsamında seçmeli ders almaya devam etmek istediğini üniversitesine yazılı olarak bildiren öğrencilerin DİKKATİNE!


Pedagojik Formasyon Eğitimi Ek Geçici Madde 1 kapsamında yukarıda belirtilen şartları taşıyan öğrencilerimiz MEB'e bağlı okullarda Öğretmenlik Uygulaması (staj) yapmak ve varsa kalan derslerini almak üzere aşağıdaki adımları izlemelidir.

  • Ders kayıt ekranından (OBS) Müfredat Bölüm Dışı dersler sekmesini açınız.
  • Fakülte kısmından Fen Edebiyat Fakültesi'ni; bölüm kısmından ise Eğitim Bilimleri bölümünü seçiniz.
  • Açılan güz dönemine ait derslerden PFE401 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI dersini ve varsa kalan diğer derslerinizi seçerek danışmanınızın onayına sununuz.
  • Ders kayıt ekranında açılmayan bahar dönemi derslerini almak isteyen öğrencilerimiz üniversitemizin web sayfasındaki Formlar/Dilekçeler sekmesinde bulunan 'Derse Kayıt Formu' nu çıktı alarak mezun aşamasında olduğu programın bölüm başkanlığına ve dekanlığına onaylatıp fakülte sekreterliklerine bizzat elden müracaat etmelisiniz.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Ek Geçici Madde 1 kapsamında 2022-2023 eğitim öğretim yılında kayıtlı olduğu programdan mezun olarak mezuniyet belgesini almış olan öğrenciler lisans öğrencisi statüsünde olmadan formasyona devam etme hakkına sahiptir. Bu öğrencilerimiz üniversitemizin web sayfasındaki FORMLAR /DİLEKÇELER sekmesinde bulunan 'Derse Kayıt Formu'nu çıktı alarak mezun olduğu programdaki danışmanına ve bölüm başkanlığına onaylatıp fakülte sekreterliklerine bizzat elden müracaat etmelidir.


Güz döneminde açılacak dersler
Tablo-1'de belirtilmiştir.

Bölüm
Verilecek Dersin​ ​ Dersler
​Seçmeli/Zorunlu
Haftalık Vereceği Dersin Saati
Kodu Adı​

TUKAKTS
Eğitim BilimleriPFE201​
Eğitime GirişSeçmeli3034
Eğitim BilimleriPFE203Öğretim İlke ve YöntemleriSeçmeli3034
Eğitim BilimleriPFE301Eğitimde Ölçme ve DeğerlendirmeSeçmeli3034
Eğitim BilimleriPFE303Eğitim PsikolojisiSeçmeli3034
Eğitim BilimleriPFE401Öğretmenlik UygulamasıSeçmeli18510
​​
Bölüm
​Verilecek Dersin​
Dersler
Seçmeli-Zorunlu
Haftalık Vereceği Dersin Saati


Kodu Adı
TUKAKTS
Eğitim BilimleriPFE202​
Sınıf YönetimiSeçmeli2023
Eğitim BilimleriPFE204Özel Öğretim YöntemleriSeçmeli3034
Eğitim BilimleriPFE302Rehberlik ve Özel EğitimSeçmeli3034
Eğitim BilimleriPFE304Öğretim TeknolojileriSeçmeli2023


  • PFE401 Öğretmenlik Uygulaması dersi 12 hafta boyunca MEB'e bağlı okullara giderek uygulanan ve devam zorunluluğu bulunan uygulamalı bir derstir.
  • Diğer derslerin tamamı güz dönemi boyunca Haliç-X üzerinden çevrimiçi (online) olarak yürütülecektir.​