2022-2023 Bahar Yarıyılı Eğitim Süreci ile ilgili Üniversitemiz Senatosunca Alınan Kararlara İlişkin Duyuru
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Duyurular 2022-2023 Bahar Yarıyılı Eğitim Süreci ile ilgili Üniversitemiz Senatosunca Alınan Kararlara İlişkin Duyuru

2022-2023 Bahar Yarıyılı Eğitim Süreci ile ilgili Üniversitemiz Senatosunca Alınan Kararlara İlişkin Duyuru


Sayın Öğretim Üyeleri ve Sevgili Öğrencilerimiz,

27 Şubat 2023 tarihinde başlayacak olan 2022/2023 Bahar Yarıyılı eğitim sürecine ilişkin Üniversitemiz Senatosunca alınan kararlar aşağıda yer almaktadır.

  1. Önlisans, lisans ve lisansüstü programlarımızda tüm teorik dersler “Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar" kapsamında (6.  maddedeki %30 kısıtlaması dikkate alınmaksızın) ikinci bir karar alınıncaya kadar uzaktan öğretim yöntemi ile yürütülecektir. Alınacak yeni kararlara göre öğretim yöntemlerinde değişiklik yapılabilecektir.
  2. Eğitimlerine  "Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği"  uyarınca devam eden programlardaki (Tıp,  Hemşirelik,  Ebelik,  Mühendislik, Sağlık Programları vb.)  öğrencilerin ve öğretmenlik uygulamasını alacak öğrencilerin üniversite dışında yapılacak tüm uygulamalı eğitimleri yüz yüze sürdürülecektir.
  3. Laboratuvar, atölye vb. uygulamaları içeren üniversitede yapılan derslere ilişkin teori kısmı uzaktan eğitim yoluyla, uygulama kısmı ise yüz yüze eğitime geçtikten sonra birleştirilmiş şekilde yapılacaktır.
  4. Mezun durumuna gelmiş stajı eksik kalmış olan ön lisans ve lisans öğrencilerinin müfredatında zorunlu stajlarını ilgili iş yerlerinde yüz yüze yapacaklardır.
  5. Depremden etkilenen illerdeki üniversitelerde veya birinci derece yakınları bu illerde ikamet edip diğer illerdeki üniversitelerde kayıtlı olan öğrencilerden uygulamalı eğitime devam edecek olanların talep etmeleri halinde kendilerinden ayrıca eğitim ve öğretim ücreti talep edilmeksizin, 17 Mart 2023 tarihine kadar özel öğrenci statüsünde Üniversitemize başvuru yapabileceklerdir.
  6. Öğrencilerin 17 Mart 2023 tarihine kadar talepleri halinde 2022/2023 bahar döneminde kayıtları dondurulacak ve bu süre programın azami öğrenim süresinden düşülmeyecektir.
  7. OHAL kapsamındaki illerde birinci derece yakını vefat eden veya birinci derece yakınlarının ikamet ettikleri konutları yıkılan ya da hasar gören öğrencilerimiz, ödenmemiş bahar dönemi taksit ödemelerin ertelenmesi başvurusunda bulanabileceklerdir.
  8. Deprem bölgelerinde bulunan öğrencilerden 6 Şubat ve sonrasında 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı güz dönemine ait final, bütünleme, mazeret, tek ders gibi sınavları ile lisansüstü programlarda yeterlik veya tez sınavı olup sınava katılamayan öğrencilerin söz konusu sınavları 20-24 Mart 2023 tarihleri arasında yapılmasına yüz yüze yapılacaktır.
  9. Kampüste kütüphane, laboratuvar, çizim atölyeleri sürekli açık olacak, isteyen öğrenciler bu alanlardan yararlanabilecektir.
  10. Uzaktan erişim imkanı bulunmayan (yeterli internet paketi olmayan, bilgisayar ve laptopu bulunmayan vb.) öğrenciler ders programlarına göre istedikleri takdirde kütüphane bilgisayarları ile bilgisayar laboratuvarlarındaki bilgisayarlardan yararlanabilecektir.
  11. Öğretim elemanları tarafından dersler haftalık ders programına göre sınıflardaki bilgisayarların kullanılarak yapılacaktır.
  12. Haliç Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim–Öğretim Yönetmeliğinin 17'inci maddesi uyarınca derslere ve uygulamalarda devam zorunluğuna bağlı kalınacaktır.
  13. Lisansüstü derslerin tamamı ders programlarına göre ikinci bir karar alınıncaya kadar uzaktan eğitim şeklinde gerçekleştirilecektir. Kampüs dışında yapılan uygulamalı eğitimler yüz yüze yapılacaktır.​