Haliç Üniversitesi Hızlı Erişim Kampüs Hayatı
WhatsApp

Öğrencilerimiz GİST’26 Connect Etkinliğine Katıldı

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Oyun Geliştirme ve Programlama Programı öğrencileri, GİST’26 Connect etkinliğine katıldı. Etkinlik, Dijital Oyun Tasarımı Bölümü ve Haliç Oyun Geliştiricileri Topluluğu öğrencilerini bir araya geldi.

Etkinlik kapsamında Jason Della Rocca’nın oyun stüdyolarının başarıya ulaşma süreçlerine, Kickstarter’dan Asher McClennahan’ın ise topluluk desteğiyle oyun projelerinin nasıl fonlanabileceğine ilişkin konuşmaları takip edildi.

Sinan Akkol ve Alper Kılıçalp’in paylaşımlarında yapay zekanın oyun geliştirme süreçlerindeki yeri, oyun sektörünün dinamikleri ve oyunların yayınlanma süreci ele alındı. Öğrenciler, bu konuşmalar sayesinde oyun sektörüne ilişkin farklı bakış açıları edinme fırsatı buldu.

Etkinlikte Dijital Oyun Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tuncay Türkyılmaz ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Batu Duru bir araya geldi.

Haber Galerisi