Yayınlama Tarihi: 13 Ocak 2023
Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2023
Türkiye’nin robotik markası Akın Robotics tarafından kurulan dünyanın ilk insansı robot müzesi İstanbul Robot Müzesi geçtiğimiz günlerde açıldı. 2009 yılından bu yana robotik teknolojiler alanında gerçekleştirilen tüm çalışmaların sergilendiği müzeyi, geçtiğimiz günlerde Rektörümüz Prof. Dr. Zafer Utlu ziyaret etti.
Müze ziyaretinde değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Zafer Utlu; Haliç Üniversitesi olarak, geleceğin dijital dünyasına yönelik çalışmaları desteklediklerini, dijital teknolojiler, Metaverse, blockchain, yazılım, oyun tasarımı, dijital sanatlar, mimarlık, AR, VR ve 3D teknolojiler gibi interaktif oluşumlara programlarında yer vererek, gençlere akademik anlamda imkânlar sunduklarını ifade etti.
Günümüzde teknolojinin gelişme hızıyla birlikte artık hayatın her alanında bir dönüşüm yaşadıklarını, dijitalleşen ve teknolojiye aynı hızla uyum sağlayanların yeni çağın yıldızları olacağını ifade eden rektörümüz, sözlerine şöyle devam etti:
"Robotlar ve insansı makineler üzerine geliştirilen bu müze konseptini hem bir makine mühendisi hem de bir akademisyen olarak oldukça başarılı ve değerli buluyorum. Başta Akın Robotics CEO’su Özgür Akın olmak üzere bu müzenin hayata geçmesinde emeği geçen herkesi tebrik ederim. Robot müzesi konseptinin yeni nesil bir gelenek olacağını ve gelecek nesillere kültürel, bilimsel bir miras olarak kalacağını düşünüyorum."
“Üniversitemiz, Akın Robotics ile ortak çalışmalar gerçekleştirecek"
Geçtiğimiz ay 5. Levent kampüsümüzde gerçekleşen
“Robotics – Future of Business” adlı teknoloji zirvesinde Akın Robotics CEO’su Özgür Akın ile robotik yazılımlar, teknoloji felsefesi ve metaverse üzerine oldukça verimli ve yoğun katılımlı bir panel gerçekleştirdiklerini ifade eden rektörümüz, Haliç Üniversitesi olarak öğrencilerin teknoloji sektörü ile yakın temasta olmasını çok önemsediklerini ve Akın Robotics gibi öncü bir kurumla geliştirilecek her türlü iş birliği ve ortak çalışmaya destek vereceklerinin müjdesini verdi.