Haliç Üniversitesi Hızlı Erişim Kampüs Hayatı
WhatsApp

İnegöl Belediye Başkanlığı – İnegöl: Çocuk Odaklı Afet Çalıştayı

Çocukların afetlere karşı korunması, afet sonrası iyileştirme süreçlerinin güçlendirilmesi ve kurumlar arası koordinasyonun artırılması amacıyla 19 – 20 Aralık 2025 tarihlerinde İnegöl Belediyesi koordinesinde İnegöl Çocuk Odaklı Afet Eylem Planı Çalıştayı düzenlenmesi planlanmaktadır.

Çalıştay kapsamında; afet öncesi hazırlık, afet anı müdahale ve afet sonrası psikososyal destek süreçlerinde çocukların ihtiyaçlarına yönelik uygulamalar ele alınacak, alanında yetkin uzmanlar ve ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla sunumlar ve görüş alışverişleri gerçekleştirilecektir. Kurumlar arası iş birliğini güçlendirecek ortak eylem adımları değerlendirilecektir.

Sürecin etkin ve kalıcı sonuçlar doğurması açısından üniversitelerin çalıştaya katılımı büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda, Üniversitelerden konuya ilişkin bilgi ve deneyim sahibi temsilci/uzman personelin çalıştaya katılımının sağlanması hususunda gerekli bilgilendirmenin yapılması ve çalıştaya katılacak temsilcilerin ad, soyad ve iletişim bilgilerinin en geç 17.11.2025 tarihine kadar İnegöl Belediye Başkanlığı’na yazılı olarak bildirilmesi gerekmektedir.