Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Kulübü

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Kulübü
  • ​​​​Kulüp Hakkında

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Kulübü, 08.11.2021 yılında kurulmuş olup üyelerinin tamamına yakını Tıbbi Görüntüleme Teknikleri (Radyoloji) Programı öğrencilerinden oluşmaktadır. Ağırlıklı olarak Tıbbi Görüntüleme (Radyoloji) teknikeri veya sağlık alanlarına ilgili olan öğrencilerin katılım gösterdikleri bir kulüptür. Yıl içerisinde çeşitli etkinliklerin yanı sıra her yıl 8 Kasım tarihinde “Dünya Radyoloji Günü” kapsamında bilimsel ve sosyal etkinlikler düzenlemektedir.

Wilhelm Conrad Röntgen, 8 Kasım 1895 günü “Crookes Tüpü” adı verilen içi boş bir cam tüpün içine yerleştirilen iki elektrottan (anot ve katot) oluşan bir deney düzeneği ile çalışıyordu. Deney tüpünden 2 metre uzaklıkta baryum platinocyanite sarılı olan kâğıtta bir parlama fark etti. Bunu mat yüzeyden geçebilen yeni bir ışın olarak tanımladı ve matematikte bilinmeyeni simgeleyen “X” harfini kullanarak “X-Işını” ismini verdi. Daha sonraları bu ışınlar, “Röntgen Işınları” olarak anılmaya başlanmıştır.


Misyon: Tıbbi Görüntüleme Teknikleri (Radyoloji) alanındaki uzman kişileri üniversitemizde misafir ederek mesleki gelişimlere katkı sağlamakla beraber uzman kişiler aracılığı ile öğrencilerimize staj imkânları tanıyabilmek. Ayrıca öğrencilerin bilimsel çalışmalar dışında sosyal faaliyetlere dâhil olmaları ve etkinliklerde aktif rol alabilmelerini sağlayabilmek.

Vizyon: Tıbbi Görüntüleme Teknikleri (Radyoloji) alanında donanımlı m​ezunlar yetiştirerek hastaların teşhis ve tedavisinde çok önemli bir rol oynayan radyografik görüntüleme ve tedavi konusunda radyasyonun gereken minimum düzeyde tutulmasını sağlayarak sahada tıbbın yüzü olabilmeyi sağlayabilmek.

  • ​​​​​İletişim
tibbigoruntulemekulubu@halic.edu.tr​