Denizcilik ve Deniz Küreği Kulübü

• ​​​​Kulüp Hakkında
Kulübün amacı; Deniz küreğinin ve Denizciliğin üniversitemiz öğrencileri arasında yaygınlaşması, üniversitemizdeki öğrencilerin boş zamanlarını spor yaparak keyifli ve verimli bir şekilde geçirmesi amacı ile kurulmuştur. Aynı zamanda üyelere ekip olarak birlikte hareket etmeyi öğretmek, formda kalmak ve aynı amaç için toplanmış kişiler ile aynı sosyal ortamı paylaştırmayı amaçlamaktadır.

Kürek sporu nedir?
Kürek sporu, geçtiğiniz rakibi görebildiğiniz ve varmak istediğiniz noktayı görmeden gittiğiniz tek spordur. Adından da anlaşılacağı gibi kürekler ve tekneler ile durgun su üzerinde yapılan ve güçte dayanıklılığı temel alan bu sporun tekli, ikili, dörtlü veya sekizli olmak üzere farklı kategorileri vardır. Kürek sporu kişide fiziksel performansı arttırır, psikolojik özelliklerin gelişimine yardımcı olur, stres altında karar verme yetisini geliştirir, özgüven ve kendini ifade edebilme özelliklerinin gelişmesini sağlar ve ekip olma ve koordinasyon yeteneklerinin oluşmasını sağlar.
  • ​​​​​İletişim
denizkuregi@halic.edu.tr