Genel Bilgiler | Sağlık Bilimleri Fakültesi

T. C. Haliç Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi öncesinde Hemşirelik Yüksekokulu olarak 1999 yılında, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu olarak 2007 yılında ilk öğrencilerini almış olup 2020 yılı itibari ile Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak eğitim öğretime devam etmektedir. Fakültemiz çatısı altında sağlığı geliştirmek amacıyla çalışan, birbirinden farklı meslek elamanlarının eğitimi, dünya standartlarıyla yarışacak düzeylerdedir. Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde; Beslenme ve Diyetetik (Türkçe) Bölümü, Beslenme ve Diyetetik (İngilizce) Bölümü, Ebelik Bölümü, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (Türkçe) Bölümü, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (İngilizce) Bölümü, Hemşirelik (Türkçe) Bölümü ve Hemşirelik (İngilizce) Bölümü yer almaktadır. Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, 52 öğretim elemanı ile eğitim-öğretime devam etmektedir. Fakültemizde, öğrencilerimizin temel pratik eğitimlerini alabilecekleri, her bölüme özgü materyalleri içerecek şekilde donanımlı laboratuvarlarda teorik bilgilerin pekiştirilmesi gerçekleştirilmektedir.

Beslenme ve Diyetetik bölüm mezunları, yataklı ve ayakta tedavi hizmeti veren tüm özel ve kamu kuruluşları, toplu beslenme yapan kuruluşlar, besin endüstrisi, besin denetim ve beslenme laboratuvarları, toplum sağlığına yönelik ulusal ve uluslararası kuruluşlar, örgün ve yaygın eğitim kurumları, beslenme-sağlık ilintili araştırma yapan kurumlar, beslenme ve diyet danışma merkezlerinde görev alabilmektedirler.

Ebelik bölüm mezunları, T.C. Sağlık Bakanlığı'na, Sosyal Sigortalar Kurumu ve üniversitelere bağlı ve özel hastanelerde, doğumevlerinde, çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezlerinde, doğum klinikleri ve dispanserlerde görev yapabilmektedirler.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölüm mezunları, devlet hastanelerinde, özel hastanelerde, Sağlık Bakanlığı, Sosyal Sigortalar Kurumu, belediye ve üniversite araştırma hastanelerinde, toplum sağlığı merkezlerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, özel kliniklerde, spor kulüplerinde, huzurevlerinde çalışabilirler. Mezunlar Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanının kapsadığı geniş alanlardan sadece birinde özelleşebilir ve özelleştikleri alanlara göre el terapisti, konuşma terapisti, spor fizyoterapisti, manuel terapist, göğüs fizyoterapisti, lenf ödem terapisti gibi unvanlara sahip olabilirler. Mezunlar ilgilendikleri bu alanlarda ulusal veya uluslararası kapsamdaki kurs veya eğitimlere katılabilirler.

Hemşirelik bölümü mezunları, devlet hastanelerinde, özel hastanelerde, Sağlık Bakanlığı, Sosyal Sigortalar Kurumu, belediye ve üniversite araştırma hastanelerinde, toplum sağlığı merkezlerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, özel kliniklerde, doğumevlerinde, aile sağlığı merkezlerinde, ilaç firmalarında, okul ya da iş yeri hemşiresi olarak kurumlarda vb. çoğu alanda görev yapabilmektedirler.

Fakültemizin tüm bölüm mezunları, aynı zamanda Haliç Üniversitesi bünyesinde ya da farklı üniversitelerde yüksek lisans ve doktora eğitimlerine devam edebilmekte, akademik çalışma yapabilmekte, üniversitelerde akademisyen olarak kariyerlerini sürdürebilmekte, yurt dışındaki üniversitelerde lisansüstü eğitimlerini sürdürebilmekte ve yurt dışında çalışabilmektedirler.​


  • ​​​​​Misyon​​​

​Bilimsel bilgi ve kültürel değerleri gözeterek, meslek etiği ve hasta haklarına önem veren, yaşam boyu öğrenme ve üretme prensibini benimsemiş, araştırmacı, kalite standartlarını bilen ve uygulayan, mesleki haklarını ve sınırlarını bilen sağlık çalışanları yetiştirmek, sağlık bilimleri alanında lisans ve lisansüstü düzeyde bilim ve teknolojiye dayalı, uluslararası standartlarda eğitim ve araştırma faaliyetleri yürütmek, özgün bilimsel çalışmalar üreterek kanıta dayalı ve güncel meslek uygulamalarını toplum hizmetine sunmaktır.​​

  • ​​​​​Vizyon​​​​​

Toplumun sağlığını koruma, iyileştirme ve sağlıklı yaşama katkı sağlama konularında nitelikli mezunlar yetiştirmek, sağlık bilimleri alanında araştırma/yayın yaparak bilimsel çalışmaları ve danışmanlıkları ile ulusal ve uluslararası düzeyde yetkinliği kanıtlanmış saygın ve lider bir fakülte olmaktır.​