Bilgisayar Programcılığı

Ön lisans düzeyinde eğitim-öğretim veren programımızın hedefi, sektörün teknik eleman gereksinimini konusunda yeterli bilgiye sahip, istenen, kendi isteği doğrultusunda, geçmişin, günün ve geleceğin koşullarına uygun çözümler üretebilmek için yeterli düzeyde bilgi, beceri ve bunlarla teori ve uygulama üretebilen bilim insanı yetiştirmektir. Ayrıca bilişim sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli, teknolojik gelişmeleri takip eden, aktif kullanabilen, öğrendiğini üretime aktarabilen mezunlar yetiştirmek, Bilgisayar Programcılığı olarak temel hedeflerimizden biridir. Bilgisayar Programcılığı Programı mezunları, “Bilgisayar Programcısı veya Bilgisayar Teknikeri” unvanını almaktadırlar.

 


Program Başkanı Mesajı

Sevgili Öğrenciler,
Bilgisayar Programcılığı Programı, Meslek Yüksekokul bünyesinde 2020-21 yılı eğitim-öğretim döneminde açılmış olup, yazılım geliştirme, bilgisayar kullanımı, web sitesi içerik ve oyun geliştirme, bilgisayar ağlarının kurulumu ve yönetimi ile ilgili bir bölümdür.
Bu programda, Algoritma ve Programlama temelleri, bilgisayar donanımı, inovasyon, görsel programlama, veri tabanı, web tasarımının temelleri, internet programcılığı, nesne tabanlı programlama, ağ temelleri, işletim sistemleri,  işletme yönetimi ve kalite güvence ve standartları ve bitirme projesi dersleri mesleki yeterlilik için ana dersler kapsamındadır.
Eğitim müfredatımız lisans programları ile uyumlu olarak modüler yapıda olup öğrencilerimize lisans öğrencileri ile aynı akademik çatı altında eğitim almaları sağlanmıştır. Bu yapıyı, teorik ve uygulamalı dersler ile pratik çalışmalar dediğimiz yaz stajları oluşturur. Öğrencilerimiz teorik derslerini kendilerine ait dersliklerinde, uygulamalı derslerini ise okulumuzun laboratuvarlarında gerçekleştirirler.
İki yıl süreli bu programı bitiren adaylar, lisans programlarına geçiş hakkı sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar-Enformatik, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Enformasyon Teknolojileri, Fizik, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Kontrol Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik-Bilgisayar, Meteoroloji Mühendisliği, Uzay Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği Programları gibi 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirler.
Program mezunları kendi girişimlerini yapabilecekleri gibi; kamu ve özel sektör kuruluşlarının bilgi işlem, yazılım, donanım, iletişim ağları ya da bakım onarım servislerinde ihtiyaç duyulan bilişim personeli açığını doldurabileceklerdir.

Öğr. Gör. Şükran YAMAN ATÇI