Dijital CV Hazırlama

Dijital CV Hazırlama
​​​​Değerli öğrencilerimiz ve mezunlarımız,

Kariyer Merkezi olarak dijital ayak izinizi oluşturmanız için Wordpress tabanlı kişisel web sitesi açmanıza destek oluyoruz.

  • CV'nizi kariyermerkezi@halic.edu.tr adresine göndererek Dijital CV oluşturmak istediğinizi mail konusunda belirtebilirsiniz. 5 iş günü içerisinde Dijital CV'niz hazırlanarak size kullanıcı adı ve şifreniz iletilecektir.
  • CV'niz hazır değilse “CV Oluşturma Form" unda son soruya Dijital CV'min hazırlanmasını onaylıyorum kutucuğunu işaretleyiniz. CV'nizle beraber Dijital CV'niz de oluşturulup size mail olarak iletilecektir.

CV Oluşturma Formu için tıklayınız: https://forms.office.com/r/h3Br25avTB

  • ​​​​​Dijital Ayak İzi nedir?​​​​​
​İnterneti kullanırken oluşturduğunuz veri izidir. Paylaştığınız içerikler kim olduğunuzu ve neyi temsil ettiğinizi gösterir. Potansiyel bir işverenin yapabileceği gibi Google'da adınızı arayın ve arama sonuçlarını inceleyin. Kendinizi işverenin yerine koyun ve “çevrimiçi profilim yapmak istediğim iş için ipuçları veriyor mu?" sorusunu sorun.​​
  • ​​​​​Neden Kişisel Web Sitesi Açmalıyım ?​​​​
​Belli aralıklarla düzenli güncellediğiniz kişisel web siteniz edinmek istediğiniz meslek için güvenilir bir kaynak olabilir.

· Web sayfanızın adı, adınız soyadınız -adsoyad.wordpress.org- şeklinde olabilir
· Düzenli aralıklarla örneğin her hafta ya da her ay bir içerik yayınlayın
· Görseller içeriğinizin okunmasını kolaylaştırır. Telifsiz (stock photo) fotoğraflar kullanın: https://pixabay.com/​ , https://www.pexels.com/ , https://www.freepik.com/​
· İçeriklerinizi LinkedIn, Twitter vb. profillerinizde paylaşın.​
  • ​​​​​Neler Paylaşabilirim ?​​​​​
· CV’nizi web sitenize sekme açarak yükleyin
· Staj, iş, proje, yarışma, kulüp, STK gönüllü çalışmalarınızı size kazandırdığı yetkinliklerinizle birlikte paylaşın (örn. Yarı zamanlı satış işinde bulunmak insanlarla olan iletişiminizi güçlendirmiş ve zor durumlarla baş etmeyi öğrenmişsinizdir)
· Kim olduğunuzu, ne yaptığınızı ve ne yapmak istediğinizi anlamalarını sağlayın. Yapmak istediğiniz işle ilgili anahtar kelimelerle Google’da bulunmanızı sağlayın
· Beraber çalışma / iş (gönüllü de olabilir) yaptığınız kişilerin sizlerin yetkinlikleri hakkında görüşlerini paylaşın
· Katıldığınız etkinlikler hakkında kısa görüşlerinizi paylaşın
· Eğitiminiz için hazırladığınız ödev, proje vb. özet niteliğinde paylaşın
· Sayfanızda LinkedIn(herkes), Behance(tasarımcılar), Github(yazılımcılar), Youtube Kanalı, Medium vb. profillerinize ulaşılması için mutlaka link verin.
  • ​​​​​Google Dijital Atölye
​Dijital dünyada işinize yarayacak beceriler edinebilirsiniz.