Fen Edebiyat Fakültesi’nde Dekanlık Devir Teslim Töreni Yapıldı
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Fen Edebiyat Fakültesi’nde Dekanlık Devir Teslim Töreni Yapıldı

Fen Edebiyat Fakültesi’nde Dekanlık Devir Teslim Töreni Yapıldı


Haliç Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde Prof. Dr. Rahmet Savaş düzenlenen törenle dekanlık görevini devraldı.

Dekanlık görevini devralan Prof. Dr. Rahmet Savaş, önceki dekan Prof. Dr. Oya Oğuz'a fakülteye olan katkılarından dolayı teşekkür etti. Prof. Dr. Oya Oğuz ise, Prof. Dr. Savaş'ı tebrik ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Prof. Dr. Oya Oğuz'a özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti. Dekanlık görevini devralan Prof. Dr. Rahmet Savaş'a yeni görevinde başarılar dileyen Prof. Dr. İnanç, “Görev değişikliğinin üniversitemize ve fakültemize hayırlı olmasını diliyorum. Kurumlarda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar bir ekip çalışmasının ürünü. Ekip olarak kıymetli çalışmalar yapmaya devam edeceğimizi umuyorum." diye konuştu.

Prof. Dr. Rahmet Savaş Kimdir?

Lisans eğitimini Yüzüncü Yıl Üniversitesi Matematik Bölümü'nde birincilik derecesiyle tamamladı. Indiana Üniversitesi'nde asistanlık bursunu kazanarak matematik alanında 2004'te yüksek lisans ve 2008'de Sakarya Üniversitesi'nde doktora eğitimlerini tamamladı. 2015 yılında doçent, 2019 yılında profesörlük unvanını aldı. Komisyon Başkanlıkları, Bölüm Başkanlığı, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, Dekan Yardımcılığı ve Dekan gibi pek çok idari görevi yürüttü. Halen Haliç Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı görevini yürütüyor. Akademik çalışmalarının yanı sıra, eğitim ve kadın alanında faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetiminde yer alıyor. Alanında çok sayıda yayına sahiptir.