LİSANS - ÖNLİSANS ADAY ÖĞRENCİ

2021-2022 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ (EK-1 MADDE)

24.12.2021

2021-2022 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ (EK-1 MADDE)

Yatay geçiş başvuru, ilan ve kayıt tarihlerine ilişkin takvim aşağıdaki gibidir.

Başvuru Tarihleri

27 Aralık 2021 - 21 Ocak 2022

Sonuçların Web sitesinde Duyurulması

4 Şubat 2022

Kayıt Tarihleri (Asil)

7 Şubat 2022 – 10 Şubat 2022

Kayıt Tarihleri (Yedek)

11 Şubat 2022

Ders Kayıt Tarihleri

16 Şubat – 25 Şubat 2022 (1.Kayıtlar)

28 Şubat  – 4 Mart 2022 (Ekle-Bırak)

BAŞVURU EKRANINA YÜKENECEK BELGELER

1. Fotoğraf

Yüzün tam ve görünür olması, arka planın düz beyaz veya açık renk olması gerekmektedir.

2. Nüfus Cüzdanı

Kimlik kartının ön ve arkasının aynı belgede taranmış hali

3. Öğrenci Belgesi

Kayıtlı olunan yükseköğretim kurumu tarafından hazırlanmış, başvuru sırasında halen kayıtlı öğrenci olduğunu gösterir güncel belge. (Belge tarihi, başvuru tarihinden en geç 15 gün öncesi olmalıdır.)

4. Disiplin Durum Belgesi

Disiplin durumu, öğrenci belgesinde belirtilmeyenler için belge ayrıca sisteme yüklenmelidir.

5. Daha önce Merkezi Yatay Geçiş (Ek-1 Madde) kapsamında yatay geçiş yapmadığını gösteren kayıtlı olunan üniversiteden alınmış belge

6. Transkript (Hazırlık öğrencileri hariç)

Kayıtlı olunan yükseköğretim kurumu tarafından hazırlanmış, alınan tüm dersleri, notları ve not ortalamalarını gösteren not döküm belgesi.

7. Sınav Sonuç Belgesi ve Yerleşme Belgesi

ÖSYS Sonuç belgesi (Ayrıntılı puan dökümü) ve Yerleşme belgesi

8. İngilizce Yeterlilik Belgesi (İngilizce bölümlere başvurular için)

İngilizce bölümlere yatay geçiş başvurusu yapan öğrenciler için Üniversitemiz Senatosu tarafından kabul edilen İngilizce yeterlilik belgelerinden biri.

Üniversitemiz Senatosu tarafından kabul edilen İngilizce yeterlilik tablosu aşağıdaki gibidir:

Fakülte/Program

Haliç

Üniversitesi

Yeterlilik Sınavı

YDS

YÖKDİL

TOEFL (IBT)

PTE Academic

Öğretim dili tamamen yabancı dilde olan programlar

65

70

75

72

71

İngilizce Yeterlilik Belgesine sahip olmayan ve eğitim dili İngilizce olan bölümlere başvuran öğrencilerin üniversitemiz İngilizce Hazırlık Okulu tarafından yapılacak olan İngilizce Yeterlilik Sınavına girip başarılı olması gerekmektedir.

DÜZEY BELİRLEME VE YETERLİLİK SINAVI TAKVİMİ

Düzey Belirleme Sınavı: 31 Ocak 2022 saat:15:45 5.Levent Kampüsü (Yeni Kampüs), Derslik: B3 Blok beşinci katta 502/510/511/512

İngilizce Yeterlilik Sınavı: 01 Şubat 2022 saat:15:45 5.Levent Kampüsü (Yeni Kampüs), Derslik: B3 Blok beşinci katta 502/510/511/512

BAŞVURUDA DİKKAT EDİLECEKLER

1. ‘Yeni Kullanıcılar’ kısmından T.C Kimlik No ve e-postanızı girip gelen şifre ile ‘Mevcut Kullanıcılar’ alanından giriş yapınız. Giriş yapıldıktan sonra ilgili alanları doldurup başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
  2. Başvurunuzu tamamladıktan sonra e-postanıza gelen onay mailinden başvurunuzun gerçekleştiğini teyit edebilirsiniz.
  3. Durum değişikliklerinde sizinle e-posta adresi ve cep telefonunuz üzerinden iletişime geçilecektir. Lütfen tüm alanların doğru olduğundan emin olunuz.

MERKEZİ PUANLA YATAY GEÇİŞ (EK-1 MADDE) UYGULAMA ESASLARI İÇİN TIKLAYINIZ

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ