• HIZLI ERİŞİM
  • captcha captcha

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Ebelik Bölümü "2. Uluslararası 3. Ulusal İstanbul Ebelik Günleri"

14.05.2019

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Ebelik Bölümünün de düzenleme, yürütme  ve bilimsel kurulunda yer aldığı, bir panel düzenlediği, bir çalıştayın yürütme kurulunda olduğu ve 5 sözel bildiri sunduğu  2. Uluslararası  3. Ulusal İstanbul Ebelik Günleri ‘’Ebeler İçin Uzman Eğitim, Hayat İçin Sağlıklı Bir Adım’’  teması ile 25-27 Nisan 2019 tarihleri arasında İstanbul Medipol Üniversitesi’ nde 753 kişinin katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

- Terapotik Doğum Ortamı’’ adlı düzenlediği panel de Dr. Öğr. Üyesi Leman Kutlu Moderatörlüğünde Öğr. Gör. Özden Tandoğan ‘’Terapotik Doğum Ortamı Yönetiminde Ebenin Rolü‘’  konulu  konferans konuşmasını yapmıştır.

-Üyesi Dilek Baykal’ın  Leman Kutlu, Ersin Şenyürek, Nazife  Şenyürek,Hatice Güven ve Çiğdem Özkara ile birlikte Yaptığı  Epilepsili Gebelerde ve Gebe Olmayanlarda Hamilelik Kararını Etkileyen Faktörlerin Araştırılması ‘’konulu çalışması Sözlü Bildiri de  BİRİNCİLİK ÖDÜLÜNÜ almıştır.

- Leman Kutlu  Beyza Nur Bayır, Rumeysa Çakı,Sevim Fıstıkçı ve Ayşen Çetin  ile birlikte yaptığı ‘’Gebelerin Psikososyal Sağlık Durumları İle Annelik Rolü Arasındaki İlişkisinin Değerlendirilmesi’’konulu çalışma sözlü bildiri oalrak sunulmuştur

-Leman Kutlu, Şeyma Baz, Fatma Güler,Esmanur Şimşek, Gamze Kenarısarı  ile birlikte yaptığı ‘’Yenidoğan  Sarılığı Gelişen  Bebeklerin Annelerinin Psikolojik İhtiyaçları İle Psikolojik Yardım Arama Tutumları Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi’’ konulu çalışma sözlü bildiri oalrak sunulmuştur.

- Arş. Gör. Aysu Yıldız Karaahmet Leman Kutlu, Ayşenur Turan, Şule Bilgiç ve Özden Tandoğan ile birlikte yaptığı’’Ebelik Öğrencilerinin Yaz Stajı ile ilgili Görüşlerinin ve Memnuniyetinin Değerlendirilmesi’’konulu çalışmasını Sözlü Bildiri olarak sunmuştur.

- 4. Sınıf Öğrencisi Selin Hayriye Sancar Alptekin Dr. Öğr Üyesi Leman Kutlu ile birlikte yaptığı’’ Üniversite Öğrencilerine Verilen Doğum Refleksolojisi Eğitiminin Etkinliğinin Değerlendirilmesi’’ konulu çalışmasını Sözlü Bildiri olarak sunmuştur.

- 4. Sınıf Öğrencisi Rabia Demirtaş British Center dil okulundan %50 burs kazanmıştır.