Psikolojik İlk Yardım Ve Travma Sonrası Stres Bozukluğu Eğitimi
Eklenme Tarihi : 11.12.2015

2-3 Ocak tarihlerinde; Saat: 10:00-18:00 arasında Dr. Mert Akcanbaş tarafından PSİKOLOJİK İLK YARDIM ve TRAVMA SONRASI STRES BOZUKLUĞU EĞİTİMİ gerçekleşecektir.

PSİKOLOJİK İLK YARDIM EĞİTİMİ

Eğitimin Amacı: Ülkemizde psikologlar dâhil pek çok kişinin eğitimini almadığı Psikolojik İlk Yardım sadece büyük felaket ve afetlerde değil insanda ani stres yaratan her türlü travma sonrası uygulanması gereken ve uygulandığında uzun vadeli travmatik stres problemlerini önleyen modern bir tekniktir. 9/11 sonrası ABD’de uygulanmaya başlanan psikolojik ilk yardım eğitimleri henüz ülkemizde az sayıda okulda öğretilmektedir.

Eğitim Programı:
1. Psikolojik İlk Yardım Nedir?
2. Psikolojik İlk Yardım Kimlere Yapılır?
3. Psikolojik İlk Yardımı Kimler Yapar?
4. Psikolojik İlk Yardım Ne Zaman Yapılmalıdır?
5. Psikolojik İlk Yardım Nerelerde Yapılır?
6. Psikolojik İlk Yardımın Önemli Yanları
7. Psikolojik İlk Yardımın Temel Amaçları
8. Psikolojik İlk Yardımın Uygulanışı
9. Psikolojik İlk Yardıma Hazırlık
10. Temas ve Müdahale
11. Güvenlik ve Huzurun Sağlanması
12. Ailelerinden ayrı kalmış çocuklar problemi
13. Yakınlarını arayan mağdurlar
14. Ailesinden veya yakınlarından ölenler olan mağdurlar
15. Mağdurlara yakınlarının ölüm haberinin verilmesi
16. Ölülerin kimlik tespitinde yardım
17. Psikolojik Bunalım Geçiren Mağdurları Dengeleme Yöntemleri: Topraklama, Eşgüdüm, Kısa Devre, Emir Verme, Dikkat Dağıtma, Fikir Sorma
18. Pratik Yardım Yöntemleri
19. Problemlerle Başa Çıkma Yöntemleri
20. Stres reaksiyonları hakkında bilgi verme
21. Travma sonrası gözüken psikolojik reaksiyonlar
22. Basit nefes teknikleri
23. Çocuklar ve ergenler için problemlerle başa çıkma
24. Aileler için problemlerle başa çıkma
25. Gelişim problemleri ve basit çözümler
26. Öfke problemleri ve basit çözümler
27. Olumsuz duygular ve basit çözümler
28. Uyku problemleri ve çözümler
29. Alkol ve madde bağımlılığı ve basit çözümler
30. Yardım Kurumlarıyla İlişkiler

TRAVMA SONRASI STRES BOZUKLUĞU EĞİTİMİ

Eğitimin Amacı: Nedenleri ne olursa olsun travmalar pek çok rahatsızlığın arkasına saklanarak bireylerde çaresizlik, çıkmazda hissetme, suçlu psikolojisi, özgüven yitimi, ruhsal enerjinin boşa harcanması, karar vermede zorluklar, ve sosyal fonksiyon kaybı şeklinde olumsuz etkiler yaratırlar. TSSB bilinmediği veya önemsenmediği takdirde kurbanlara uygulanacak terapi ve tedavilerin uzun vadeli hiçbir yararı olmaz. Bu eğitim programının amacı travmalar sonrası potansiyel kurbanlar durumunda olan kişilere TSSB’nin detaylı ve teknik olarak teşhisi, belirtileri, nedenleri, evreleri, risk grupları üzerindeki etkileri, kurban düşünce, duygu ve davranış yapıları ve TSSB ile beraber görülecek diğer rahatsızlıkların öğretilmesidir..

Eğitim Programı:

1- Travma Sonrası Stres Bozukluğu nedir? Nasıl ortaya çıkar?
2- Travma Sonrası Stres Bozukluklarının nedenleri.
3- Travma Sonrası Stres Belirtileri
4- Kurban düşünce tarzı ve TSSB’nin evreleri
5- TSSB’yi etkileyen faktörler
6- TSSB’nin teşhis koşulları
7- TSSB’nin biyokimyası
8- Travma sonrası stresle beraber ortaya çıkan duygusal kontrol problemleri, depresyon, uykusuzluk, madde bağımlılığı, panik atak gibi diğer rahatsızlıklar
9- Travma Sonrası Stres Bozukluklarının İkincil Sonuçları
10- Bireysel Durum Tespiti
11- Kişisel ve Çevresel Güvenlik
12- Tetikleyiciler ve Kontrolü
13- Öfke
14- Travmayı Tekrar Yaşama Problemleri
15- Uyku Problemleri
16- Hissizleşme ve Kaçınma Problemleri
17- Kurbanda Görülen Suçlu Psikolojisi
18- Özgüven Problemleri
19- Kurban Düşünce Tarzı
20- Hafıza Erişimi ve Hafıza Problemleri

Katılım İçin Gerekli Ön Koşullar:
Psikologlar,Rehber Öğretmenler, Psikoloji Öğrencileri, İlk Müdahale Ekip Üyeleri, Sağlık Sektörü Çalışanları, Güvenlik Güçleri Mensupları, Koruma Uzmanları, Gönüllüler.

EĞİTİMCİ:
Dr. Mert Akcanbaş

EĞİTİM SONUNDA VERİLECEK BELGE:
Sertifika (Ruh Sağlığı Derneği Onaylı)

EĞİTİM ÜCRETİ:
500 TL+KDV (KDV Dahil 590 TL)

TRAVMA EĞİTİM SERİSİ “DSM V Uyumlu Travma Testleri Eğitimi”– Yrd. Doç. Dr. Mert Akcanbaş-26 Aralık 2015

TRAVMA EĞİTİM SERİSİ “Ergen ve Gençlerde İntihar ve Müdahale”– Yrd. Doç. Dr. Mert Akcanbaş- 10 Ocak 2016

TRAVMA EĞİTİM SERİSİ “Aile İçi Şiddet ve İstismar Mağduru Genç/Ergenlere Müdahale”– Yrd. Doç. Dr. Mert Akcanbaş- 7 Şubat 2016

TRAVMA EĞİTİM SERİSİ “Okul ve İş Yerlerinde Kritik Durum Yönetimi”– Yrd. Doç. Dr. Mert Akcanbaş- 13 Mart 2016

TRAVMA EĞİTİM SERİSİ “Çocuk İhmal ve İstismarı Bağlantılı Travmalar Eğitimi”– Yrd. Doç. Dr. Mert Akcanbaş- 3 Nisan 2016

Başvuru için tıklayınız.

Eğitim Tarihlerini, Şartlarını, Ödeme Seçeneklerini görebileceğiniz psikoloji eğitimleri, psikoloji ajandası sayfasına gitmek için tıklayınız.

Kim Psikoloji Kariyer İstihdam Merkezi