Tarihçe

​​​​​​​​​​Haliç Üniversitesi, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu uyarınca, Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından kurulmuş bir vakıf üniversitesi olup, 23 Kasım 1998 tarihinde eğitim hayatına başlamıştır.

Sağlık, mühendislik, mimarlık, spor ve sanat gibi geniş bir spektrumda eğitim ve araştırma misyonuna 1998 yılından beri devam eden Türkiye'nin öncü vakıf üniversitesidir.

Haliç Üniversitesi, bünyesindeki 8 Fakülte, 3 Yüksekokul, 1 Meslek Yüksekokulu, Konservatuvar ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve 17​ bini aşkın mevcut öğrencisi ile eğitim hayatına devam etmektedir.

Tasarım ve yaratıcılığı merkezine koyan üniversitemiz; problemlere farklı açılardan bakarak çözümler üretebilen bireyler yetiştirme misyonu ışığında, bugüne kadar mezun olan 27 bin öğrencisinin Türkiye ve dünyaya etkisi ile uluslararası sıralamalarda yer almaktadır.

Sizleri de Haliç'te aramızda görmek bizlere mutluluk verecektir.​​​​​​