Kayıt Sonrası Süreçte Tamamlanması Gereken Belgeler

• Denklik Belgesi ​( Örnek)​ (MEB’e veya Türk yükseköğretim sistemine bağlı olmayan bir sistemde eğitim gören öğrencilerin yurtdışında okumuş oldukları öğretim düzeyinin Türk yükseköğretim sisteminde akademik alana veya dereceye eş değer olduğunu gösteren denklik belgesini Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na YÖK’ün uluslararası öğrencilere tebellüğ etmiş olduğu belge tamamlama süresi içerisinde ibraz etmesi gerekmektedir.)*

(*) Lise öğrenimini MEB'e bağlı liselerde tamamlaması durumunda yabancı uyruklu öğrencilerden denklik belgesi şartı aranmamaktadır.

Denklik başvurusu ile ilgili detaylı bilgi için https://edenklik.meb.gov.tr/ adresine bakabilirsiniz.

Yukarıda belirtilen ilgili denklik süreci öğrencinin kendi sorumluluğundadır.​

• İkamet Belgesi ( Örnek)
    • İkamet izni belgesi Türkiye'de kalmak isteyen yabancılara Göç İdaresi tarafından verilen izin belgesidir. ​
    • Uluslararası kontenjanından üniversitemize kayıt olduktan sonraki süreçte öğrenci ikamet başvurusunu kendisine verilen öğrenim vizesi bitmeden ilk ikamet başvurusunu Uluslararası Tanıtım Direktörlüğü'ne başvurarak yapması gerekmektedir. (Genellikle minimum öğrencilere 1 ay ile maksimum 90 gün arasında eğitim vizesi verilmekte ve bu süreç çeşitli ülke pasaportlarına göre değişmektedir.)
    • Üniversitemizde öğrenim durumları aktif olan uluslararası öğrenciler ikamet belgelerinin son izinlerinin bitmesine 60 günden daha az süre kalması durumunda Uluslararası Tanıtım Direktörlüğü'ne başvurarak ikamet uzatma başvurusunda bulunması gerekmektedir.
    • Yabancı uyruklu öğrencilerin ikamet belgelerinin izin süresi dolması durumunda, öğrenciler “İlk Başvuru" yoluyla Uluslararası Tanıtım Direktörlüğü'ne başvuruda bulunmalıdır.
    • İkamet izni başvurularının sonuçlanma süresi kanunen 90 gündür. Bu süre zarfı sonrası öğrenciler ikamet başvurularının olumlu sonuçlanması durumunda ikamet kartlarını Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'ndan teslim almalıdır.

Yukarıda belirtilen ilgili ikamet süreci öğrencinin kendi sorumluluğundadır.

Kayıt sonrası yukarıda belirtilen belgelerin tamamlanmasına yönelik teslim süreci öğrencilerin kendi sorumluluğundadır.

Yükseköğretim Kurumu'nun üniversitemize tebellüğ etmiş olduğu uluslararası öğrencilerin belge tamamlama süresine kadar öğrencilerin yukarıda belirtilen belgelerini temin etmesi gerekir.​

• Denklik Belgesi ( Örnek) ​(MEB’e veya Türk yükseköğretim sistemine bağlı olmayan bir sistemde eğitim gören öğrencilerin yurtdışında okumuş oldukları öğretim düzeyinin Türk yükseköğretim sistemi​nde akademik alana veya dereceye eş değer olduğunu gösteren denklik belgesini Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına YÖK’ün uluslararası öğrencilere tebellüğ etmiş olduğu belge tamamlama süresi içerisinde ibraz etmesi gerekmektedir.)*

(*) Lise öğrenimini MEB'e bağlı liselerde tamamlaması durumunda mavi kartlı öğrencilerden denklik belgesi şartı aranmamaktadır.

Yukarıda belirtilen ilgili denklik süreci öğrencinin kendi sorumluluğundadır.​

• Denklik Belgesi ( Örnek) ​(MEB’e veya Türk yükseköğretim sistemine bağlı olmayan bir sistemde eğitim gören öğrencilerin yurtdışında okumuş oldukları öğretim düzeyinin Türk yükseköğretim sisteminde akademik alana veya dereceye eş değer olduğunu gösteren denklik belgesini Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na YÖK’ün uluslararası öğrencilere tebellüğ etmiş olduğu belge tamamlama süresi içerisinde ibraz etmesi gerekmektedir.)*

Yukarıda belirtilen ilgili denklik süreci öğrencinin kendi sorumluluğundadır.​

• Denklik Belgesi ( ​Örnek)​ (MEB’e veya Türk yükseköğretim sistemine bağlı olmayan bir sistemde eğitim gören öğrencilerin yurtdışında okumuş oldukları öğretim düzeyinin Türk yükseköğretim sisteminde akademik alana veya dereceye eş değer olduğunu gösteren denklik belgesini Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına YÖK’ün uluslararası öğrencilere tebellüğ etmiş olduğu belge tamamlama süresi içerisinde ibraz etmesi gerekmektedir.)

(*) Lise öğrenimini MEB'e bağlı liselerde tamamlaması durumunda yabancı uyruklu öğrencilerden denklik belgesi şartı aranmamaktadır.

Yukarıda belirtilen ilgili denklik süreci öğrencinin kendi sorumluluğundadır.