Kayıt İçin Zorunlu Başvuru Belgeleri

• Başvuru Belgesi
  • Pasaport Belgesi
  • Diploma Belgesi

Yukarıda belirtilen herhangi bir belgenin eksik olması durumunda adayın kayıt işlemi tamamlanmaz. İlgili belgelerin eksiksiz ve doğru olması, adayların kendi sorumluluğundadır.

Üniversitemize kayıt yaptırmaya hak kazanan aday öğrencilerin, yukarıda belirtilen belgeleri ile Uluslararası Tanıtım Direktörlüğü'ne evrak kontrolleri için ibraz etmesi gerekmektedir.

Uluslararası Tanıtım Direktörlüğü'nde yapılan evrak kontrolü sonrası aday öğrencinin başvuru ve kabul mektubu belgelerinin de dahil olduğu yukarıda belirtilen evraklar ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na ilgili kayıt evraklarını ibraz etmesi gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen tüm işlemleri eksiksiz olarak tamamlayan uluslararası aday öğrencilerin kayıt işlemleri tamamlanır.​

• Kabul Mektubu
  • Pasaport Belgesi (Aday çift uyruklu ise her iki pasaport fotokopisi gerekmektedir.)
  • Türk Vatandaşlığı Belgesi ( Örnek)​
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Belgesi ( Örnek)
  • Yurda Giriş-Çıkış Belgesi (MEB’e bağlı olmayan ve yurtdışında lise eğitimini tamamlayan aday öğrencilerin e-Devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/emniyet-yurda-giriscikis-belge-sorgulama adresinden temin ettikleri belgeyi ibraz etmesi gerekmektedir.)​
  • Diploma Belgesi

Yukarıda belirtilen tüm işlemleri eksiksiz olarak tamamlayan sonradan Türk vatandaşı olan (Çift Uyruklu) öğrencilerin kayıt işlemleri tamamlanır.​

• Başvuru Belgesi
  • Pasaport Belgesi
  • 2 adet vesikalık fotoğraf
  • Geçici Koruma Belgesi ( Örnek)
  • Diploma Belgesi

Uluslararası Tanıtım Direktörlüğü'nde yapılan evrak kontrolü sonrası aday öğrencinin başvuru ve kabul mektubu belgelerinin de dâhil olduğu yukarıda belirtilen evraklar ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na ilgili kayıt evraklarını ibraz etmesi gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen tüm işlemleri eksiksiz olarak tamamlayan sonradan geçici koruma belgeli öğrencilerin kayıt işlemleri tamamlanır.​