2022-2023 Bahar Dönemi Başarıya Dayalı (Ortalama ile) Merkezi Yerleştirme (Ek Madde 1) Puanına Göre Yatay Geçiş Sonuçları
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Duyurular 2022-2023 Bahar Dönemi Başarıya Dayalı Ortalamayla ve Merkezi Yerleştirme Ek Madde1 Puanına Göre Yatay Geçiş Sonuçları

2022-2023 Bahar Dönemi Başarıya Dayalı (Ortalama ile) Merkezi Yerleştirme (Ek Madde 1) Puanına Göre Yatay Geçiş Sonuçları


KAYIT BİLGİLERİ

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Üniversitemize bağlı Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarına Başarıya Dayalı (Ortalama ile) ve Merkezi Yerleştirme Puanıyla yatay geçiş başvurularının değerlendirilmesi sonucunda asıl olarak yerleşen öğrencilerin kesin kayıt işlemleri 30 Ocak-03 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.


Öğrenciler belirtilen tarihlerde aşağıdaki kayıt belgeleri ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına bizzat müracaat ederek kesin kayıtlarını yaptırabileceklerdir.

 

ADRES

Haliç Üniversitesi, 5. Levent Mahallesi, 15 Temmuz Şehitler Caddesi, No: 14/12 34060 Eyüpsultan/İSTANBUL

0212 924 24 44

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı


KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

  1. Lise Diploma Aslı (Kayıtlı olduğu Üniversite'de değil ise)
  2. YKS Sonuç Belgesi (Yerleştirme Puanlarının Dahil Olduğu) “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" olmayan belgeler kabul edilmez, güncel sonuç belgesi çıktısı alınız."
  3. YKS Yerleşme Sonuç Belgesi “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" olmayan belgeler kabul edilmez, güncel sonuç belgesi çıktısı alınız."
  4. Nüfus cüzdanı aslı (Kayıt sırasında fotokopisi alındıktan sonra adaya iade edilecektir) 
  5. 2 adet vesikalık fotoğraf (son 6 ay içinde çekilmiş) 
  6. Yatay Geçiş Uygunluk Yazısı: Kayıtlı olunan üniversiteden alınan “Yatay Geçiş Yapmalarına Engel Bir Durum Olmadığını" gösterir imzalı belge. Belirtilen yazısı olmayan öğrencilerin kayıtları yapılamaz.
  7. Öğrenci Belgesi (e-Devlet çıktısı veya imza/onaylı belge zorunludur)
  8. Transkript (e-Devlet çıktısı veya imza/onaylı belge zorunludur)
  9. Dil Yeterlilik Belgesi: Uluslararası geçerliliği olan yabancı dil sınavlarından, Üniversitemizin belirlediği başarı düzeyinde bir puan belgesini kayıt sırasında belgelemesi veya Haliç Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunun yapacağı yabancı dil yeterlilik sınavından başarılı olması ya da Üniversitelerinden getirecekleri Dil Yeterlilik Belgesi.

 (Zorunlu hazırlık sınıfı olan programlar için)

 

* Öğrenciler sınıf intibakı için geçerli İngilizce yeterlilik belgesini kayıt sırasında sunmak zorundadırlar.

KAYIT İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLER

Kayıt tarihleri arasında, kayıt işlemlerini gerçekleştirmeyen veya gerekli belgelerini teslim etmeyen öğrenciler, Üniversitemize kayıt hakkından vazgeçmiş sayılmaktadır. 

Kayıt işlemlerini öğrencinin bizzat gerçekleştirmesi gerekmektedir. Ancak noter onaylı vekalet vereceği bir kişi de kayıt işlemlerini gerçekleştirebilir. 

Posta ile gönderilen kayıt belgeleri işleme alınmamaktadır. 

Belgelerinde eksiklik veya tahrifat olan öğrencilerin kayıtları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran öğrenciler hakkında ise gerekli yasal işlemler yapılmaktadır. 

 

Üniversitemiz bölümlerine kayıt hakkı kazanan öğrenciler kayıtlı bulundukları üniversite ile ilişkilerini kesmeyecektir.
Öğrenci, üniversitemize kayıt yaptırdıktan sonra öğrencinin dosyası ve kaydının silinmesi için gerekli yazışmalar tarafımızca yapılacaktır.


2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ​.