2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Merkezi Yerleştirme Ek-1 Madde Puanıyla Yatay Geçiş
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Duyurular 2022 2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Merkezi Yerleştirme Ek 1 Madde Puanıyla Yatay Geçiş

2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Merkezi Yerleştirme Ek-1 Madde Puanıyla Yatay Geçiş

​​​​​​Yurdumuzdaki Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptırmış adaylar başvuru yapabilir ve yurt dışındaki diğer yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptırmış adaylar başvuramaz.

Öğrencilerin ÖSYM ile kendi programına yerleştiği yılda aldığı taban puanları esas alınır. ÖSYM puanı yerleşmek istediği programın puan türündeki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir. (ÖSYS Puanı ile Türkiye'de bir yükseköğretim programına yerleşen ancak, kayıt yaptırmadan kendi imkânları ile yurtdışı yükseköğretim kurumlarına öğrenime başlayan veya ÖSYS'ye girip Türkiye'de herhangi bir yükseköğretim programını tercih etmeden, kendi imkânları ile yurtdışı yükseköğretim kurumlarında öğrenimlerine başlayan ve öğrenci statüsünde olanlar adı geçen madde kapsamında başvuru yapamazlar.)

Başvuru koşulları, başvuru için gerekli belgeler, ayrılan kontenjanlar, başvuru şekli ve değerlendirme takvimi aşağıda belirtilmiştir.

Başvuru Tarihleri 09 Ocak 2023 – 20 Ocak 2023
Değerlendirme Tarihi23 Ocak 2023 – 26 Ocak 2023
Sonuçların İlanı27 Ocak 2023
Kayıt Tarihleri (Asil) 30 Ocak 2023 – 1 Şubat 2023
Kayıt Tarihleri (Yedek) 2 Şubat 2023 –  3 Şubat 2023
​​

​BAŞVURU İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER

  • Başvuru formunun doğru ve eksiksiz olarak doldurulması ve istenilen belgelerin online olarak sisteme yüklenmesi gerekir.
  • Tüm değerlendirme işlemi sisteme yüklenen belgeler üzerinden yapılacağından belgelerin eksiksiz ve doğru olması önem arz etmektedir.
  • Posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Yatay geçiş yerleştirme ve intibak işlemleri, ilgili Fakülte Yönetim Kurulu Kararı ile yapılır.​

Online Başvuru Sonrası;

  • Formda verdiğiniz bilgilerin doğruluğunu kabul ve beyan etmiş olursunuz.
  • Eksik ve onaylanmamış belge ve evraklar ile yapılacak başvurular ilgili kurullar tarafından değerlendirilmeye alınmayacaktır.
  • Başvuru formunda beyan ​ettiğiniz bilgilerin eksik veya yanlış olduğu tespit edildiği takdirde bir hak iddiasında bulunamazsınız, kaydınız yapılmış olsa dahi iptal edilir ve hakkınızda disiplin işlemi yürütülür.
  • “Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana dal, Yan Dal ile Kurumlar arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik Ek Madde-1” kapsamında yapılan yatay geçiş hakkından daha önce yararlanmadığınızı kabul ve beyan etmiş sayılırsınız. Beyanınızın doğru olmaması halinde kaydınızın silineceğini kabul etmiş olursunuz.​
  • ​Kayıt sırasında belgelerinizin orijinalini ibraz etmeniz zorunludur.


Yatay Geçiş İndirimi;

Üniversitemizi tercih eden öğrencilerin ÖSYS merkezi yerleştirme puanı, üniversitemizde aynı yıldaki geçmek istediği programın hangi kısmi burs (indirimli kontenjan) oranının puanına uygunsa, o indirim oranı uygulanır. 


​BAŞVURU EKRANINA YÜKLENECEK BELGELER

1. Fotoğraf
Yüzün tam ve görünür olması, arka planın düz beyaz veya açık renk olması gerekmektedir.

2. Nüfus Cüzdanı
Kimlik kartının ön ve arkasının aynı belgede taranmış hali

3. Öğrenci Belgesi
Kayıtlı olunan yükseköğretim kurumu tarafından hazırlanmış, başvuru sırasında halen kayıtlı öğrenci olduğunu gösterir güncel belge. (Belge tarihi, başvuru tarihinden en geç 15 gün öncesi olmalıdır.) (E-Devlet çıktısı olabilir.)

4. Disiplin Durum Belgesi
Transkript veya Öğrenci Belgesinde bu ibare bulunuyorsa adaydan istenmeyecektir.

5. Daha önce Merkezi Yatay Geçiş (Ek-1 Madde) kapsamında yatay geçiş yapmadığını gösteren kayıtlı olunan üniversiteden alınmış belge

6. Transkript (Hazırlık öğrencileri hariç)
Kayıtlı olunan yükseköğretim kurumu tarafından hazırlanmış, alınan tüm dersleri, notları ve not ortalamalarını gösteren not döküm belgesi.

​7. Ders İçerikleri (Hazırlık sınıfından gelenler hariç)

8. Sınav Sonuç Belgesi
ÖSYS Sonuç Belgesi (Ayrıntılı puan dökümü)

9. Yerleşme Belgesi
Yerleştirme Sonuç Belgesi

10. İngilizce Yeterlilik Belgesi (İngilizce bölümlere başvurular için)
İngilizce bölümlere yatay geçiş başvurusu yapan öğrenciler için Üniversitemiz Senatosu tarafından kabul edilen İngilizce yeterlilik belgelerinden biri.
 Üniversitemiz Senatosu tarafından kabul edilen İngilizce yeterlilik tablosu aşağıdaki gibidir:

  

Fakülte/Program  

Haliç Üniversitesi  

Yeterlilik Sınavı

YDS

YÖKDİL

  TOEFL (IBT)

PTE Academic

Öğretim dili tamamen yabancı dilde olan programlar   65
70​
75
72
71


Ayrıca, son iki sene içerisinde, kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumunun İngilizce hazırlık programında en az ü​st-orta (Upper-Intermediate-B2) seviyesinde öğrenim görmüş̧ ve bu programı 100 tam puan üzerinden en az 65 puanla bitirmiş̧ olanlar da İngilizce yeterliliği sağlamış kabul edilmektedir.

İngilizce Yeterlilik Belgesine sahip olmayan ve eğitim dili İngilizce olan bölümlere başvuran öğrencilerin üniversitemiz İngilizce Hazırlık Okulu tarafından yapılacak olan İngilizce Yeterlilik Sınavına girip başarılı olması gerekmektedir.

DÜZEY BELİRLEME VE İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVI TAKVİMİ

Düzey Belirleme Sınavı:  

Tarih: 30 Ocak 2023 saat 10:00

Yabancı Diller Yüksekokulu | 5. Levent Kampüsü

İngilizce Yeterlilik Sınavı:

Tarih: 01 Şubat 2023 saat 10:00

Yabancı Diller Yüksekokulu | 5. Levent Kampüsü​

 

Kesin Kayıt Aşamasında Yatay Geçişe Engel Bir Durumun Olmadığına Dair belge talep edilecektir. (Kayıtlı oldukları Yükseköğretim Kurumundan alınması gerekir.)

(Kayıt esnasında zorunlu olarak getirilecek olup, başvuru esnasında istenmemektedir.)​

BAŞVURUDA DİKKAT EDİLECEKLER

  1. 'Yeni Kulla​nıcılar' kısmından T.C Kimlik No ve e-postanızı girip gelen şifre ile 'Mevcut Kullanıcılar' alanından giriş yapınız. Giriş yapıldıktan sonra ilgili alanları doldurup başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
  2. Başvurunuzu tamamladıktan sonra e-postanıza gelen onay mailinden başvurunuzun gerçekleştiğini teyit edebilirsiniz.
  3. Durum değişikliklerinde sizinle e-posta adresi ve cep telefonunuz üzerinden iletişime geçilecektir. Lütfen tüm alanların doğru olduğundan emin olunuz.





Adres ve İletişim Bilgileri

Haliç Üniversitesi
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
5. Levent Mahallesi, 15 Temmuz Şehitler Caddesi, No:14/12 34060 Eyüpsultan - İSTANBUL
Telefon: (0 212) 924 24 44

E-posta: ogrenciisleri@halic.edu.tr