2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Çift Ana Dal ve Yan Dal Programları Başvuruları
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Duyurular 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Çift Ana Dal ve Yan Dal Programları Başvuruları

2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Çift Ana Dal ve Yan Dal Programları Başvuruları

​​Başvuru Tarihleri09 Ocak 2023 – 27 Ocak 2023
Değerlendirme Tarihleri30 Ocak 2023– 02 Şubat 2023
Sonuçların İlanı03 Şubat 2023
Kayıt Tarihleri (Asil)06 Şubat 2023 – 08 Şubat 2023
Kayıt Tarihleri (Yedek)09 Şubat 2023 – 10 Şubat 2023

​​

Başvuru Koşulları

Öğrenim Süresi

Öğrenciler çift ana dal diploma programına, kayıtlı olduğu lisans programının en erken üçüncü, en geç beşinci yarıyılının başında yan dal programına ise kayıtlı olduğu lisans programının en erken üçüncü, en geç altıncı yarıyılının başında başvurabilir.

Akademik Başarı

Çift Ana Dal programına başvurabilmek için, lisans öğrencilerinin ana dal diploma programındaki genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.72 olması, ana dal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralamasının en üst %20'sinde bulunması, ayrıca o yarıyıla kadar ana ​dal diploma programında aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlamış olması gerekir.

Ana Dal diploma programındaki genel not ortalaması lisans programları için en az 4 üzerinden 2.72 olan ancak ana dal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralamasının en üst %20'sinde yer almayan öğrenciler; üniversiteye yerleştikleri yıldaki çift ana dal yapılacak programın taban puanına sahip olmak şartıyla başvuru yapabilirler.

Yan Dal programına başvurabilmek için ise, lisans öğrencilerinin ana ​dal programındaki genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.50 olması o yarıyıla kadar kendi lisans programında almış olduğu tüm kredili dersleri başarıyla tamamlamış olması gerekir.

Türkçe programlarda öğrenim görüp, İngilizce bir programda çift ana dal/yan dal başvurusunda bulunacak öğrencilerden isteğe bağlı İngilizce Hazırlık programını başarı ile tamamlayamamış veya Senato tarafından kabul edilen bir İngilizce yeterlilik belgesi bulunmayan öğrencilerin aşağıda belirtilen tarihlerde yapılacak İYS sınavında yeterli puan almaları gerekmektedir.

İngilizce programlarda öğrenim görüp, Türkçe bir programda çift ana dal/yan dal başvurusunda bulunacak uluslararası öğrencilerden TÖMER B2 seviye sertifikası bulunmayanlar aşağıda belirtilen tarihlerde yapılacak Türkçe Yeterlilik Sınavında yeterli puanı almaları gerekmektedir.


Düzey Belirleme Sınavı (DBS) ve İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS) Takvimi:

Düzey Belirleme Sınavı: 30 Ocak 2023 saat 10:00, 5. Levent Kampüsü / Yabancı Diller Yüksekokulu

İngilizce Yeterlilik Sınavı: 01 Şubat 2023 saat: 10:00, 5. Levent Kampüsü / Yabancı Diller Yüksekokulu


Sonuçların İlanı ve Kayıt

Çift Ana Dal / Yan Dal programlarına başvurusu kabul edilen tüm öğrencilerin isimleri, sonuçların ilanı için belirtilen tarihte web sayfasında duyurulur, kayıtları yapılır ve bu öğrenciler yeni dönemde çift ana dal / yan dal programı derslerine de kaydolurlar.