2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Başarıya Dayalı Ortalama İle Kurumiçi Yatay Geçiş
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Duyurular 2022 2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Başarıya Dayalı Ortalama İle Kurumiçi Yatay Geçiş

​​​​Yükseköğretim K​urumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Haliç Üniversitesi Yatay Geçiş Yönergesi hükümlerine uygun olarak Kurum İçi Yatay Geçiş ile kabul edilecek öğrencilerde aranılacak nitelikler, gerekli belgeler, başvuru tarihi, ayrılan kontenjanlar ve diğer hususlar aşağıda belirtilmiştir.

Başvuru Tarihleri 09 Ocak 2023 – 27 Ocak 2023
Değerlendirme Tarihi30 Ocak 2023 – 02 Şubat 2023
Sonuçların İlanı03 Şubat 2023
Kayıt Tarihleri (Asil) 06 Şubat 2023 – 08 Şubat 2023
Kayıt Tarihleri (Yedek) 09 Şubat 2023 –  10 Şubat 2023

Ön lisans ve lisans diploma programlarının hazırlık sınıfına; ön lisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına, lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.

Üniversite bünyesindeki aynı düzeyde öğrenci kabul eden diploma programları arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için,

Öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması şartı aranır.

​BAŞVURU İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER

• Başvuru formunun doğru ve eksiksiz olarak doldurulması ve istenilen belgelerin online olarak sisteme yüklenmesi gerekir.
  • Tüm değerlendirme işlemi sisteme yüklenen belgeler üzerinden yapılacağından belgelerin eksiksiz ve doğru olması önem arz etmektedir.
  • Posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Yatay geçiş yerleştirme ve intibak işlemleri, ilgili Fakülte Yönetim Kurulu Kararı ile yapılır.​​

Online Başvuru Sonrası;

• Formda verdiğiniz bilgilerin doğruluğunu kabul ve beyan etmiş olursunuz.
  • Eksik ve onaylanmamış belge ve evraklar ile yapılacak başvurular ilgili kurullar tarafından değerlendirilmeye alınmayacaktır.
  • Başvuru formunda beyan ettiğiniz bilgilerin eksik veya yanlış olduğu tespit edildiği takdirde bir hak iddiasında bulunamazsınız, kaydınız yapılmış olsa dahi iptal edilir ve hakkınızda disiplin işlemi yürütülür.
  • Kayıt sırasında belgelerinizin orijinalini ibraz etmeniz zorunludur.

BAŞVURU EKRANINA YÜKLENECEK BELGELER

1.      Öğrenci Belgesi
Belge tarihi, başvuru tarihinden en geç 15 gün öncesi olmalıdır.) (E-Devlet çıktısı olabilir)

2.      Transkript
Kayıtlı olunan yükseköğretim kurumu tarafından hazırlanmış, alınan tüm dersleri, notları ve not ortalamalarını gösteren not döküm belgesi.

3.      Sınav Sonuç Belgesi
ÖSYS Sonuç Belgesi (Ayrıntılı puan dökümü)

4.      Yerleşme Belgesi
Yerleştirme Sonuç Belgesi

5.      İngilizce Yeterlilik Belgesi (İngilizce bölümlere başvurular için)
İngilizce bölümlere yatay geçiş başvurusu yapan öğrenciler için Üniversitemiz Senatosu tarafından kabul edilen İngilizce yeterlilik belgelerinden biri.

Üniversitemiz Senatosu tarafından kabul edilen İngilizce yeterlilik tablosu aşağıdaki gibidir:

Fakülte/Program

Haliç Üniversitesi

Yeterlilik Sınavı

YDS

YÖKDİL

TOEFL (IBT)

PTE Academic

Öğretim dili tamamen yabancı dilde olan programlar   65
70​
75
72
71

Ayrıca, son iki sene içerisinde, kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumunun İngilizce hazırlık programında en az Üst-Orta (Upper- Intermediate – B2) seviyesinde öğrenim görmüş̧ ve bu programı 100 tam puan üzerinden en az 65 puanla bitirmiş olanlar da İngilizce yeterliliği sağlamış kabul edilmektedir.

İngilizce Yeterlilik Belgesine sahip olmayan ve eğitim dili İngilizce olan bölümlere başvuran öğrencilerin üniversitemiz İngilizce Hazırlık Okulu tarafından yapılacak olan İngilizce Yeterlilik Sınavına girip başarılı olması gerekmektedir.

DÜZEY BELİRLEME VE İNGİLİZCE ​YETERLİLİK SINAVI TAKVİMİ

Düzey Belirleme Sınavı:

Tarih: 30 Ocak 2023 saat 10:00

Yabancı Diller Yüksekokulu | 5. Levent Kampüsü

İngilizce Yeterlilik Sınavı:

Tarih: 01 Şubat 2023 saat 10:00

Yabancı Diller Yüksekokulu | 5. Levent Kampüsü​

BAŞVURUDA DİKKAT EDİLECEKLER

1. 'Yeni Kullanıcılar' kısmından T.C.​ Kimlik No ve e-postanızı girip gelen şifre ile 'Mevcut Kullanıcılar' alanından giriş yapınız. Giriş yapıldıktan sonra ilgili alanları doldurup başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
  2. Başvurunuzu tamamladıktan sonra e-postanıza gelen onay mailinden başvurunuzun gerçekleştiğini teyit edebilirsiniz.
  3. Durum değişikliklerinde sizinle e-posta adresi ve cep telefonunuz üzerinden iletişime geçilecektir. Lütfen tüm alanların doğru olduğundan emin olunuz.

Adres ve İletişim Bilgileri

Haliç Üniversitesi
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
5. Levent Mahallesi, 15 Temmuz Şehitler Caddesi, No:14/12 34060 Eyüpsultan - İSTANBUL