Merkez Hakkında | Haliç Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi

• Misyon

• Misyonumuz, çok eski bir mirasın sanayi ve tasarım merkezinin doğum yeri ve tarihi tanığı olarak görev yapmış olan Haliç ve çevresinin kültürel koruma verilerinin değerlendirilmesidir.

• Vizyon

• Vizyonumuz bu mirasın Haliç Üniversitesi tarafından küresel ortamda bir markaya dönüştürülmesidir.

• Kuruluş Amacı
  1. 1Misyonumuzu gerçekleştirmek için Haliç Üniversitesi’nin eğitim faaliyetlerine uygun değerli bir kaynak yaratmak, özellikle Mimarlık Fakültesi için kapsamlı bir bilgi ağı oluşturmak,
  2. 2Haliç Vadisi'nin yakın ve uzak geleceğinin tanımlanması için proje çalışmaları yürütmek,
  3. 3Bu akademik çalışmaları bir arşiv ağı içinde korumak,
  4. 4Haliç ve çevresindeki sosyokültürel birikimi değerlendirmek,
  5. 5Bu büyük ve değerli mirasın geleceği üzerinde söz sahibi olmak.
  • Faaliyet Alanı

Haliç Üniversitesi öncülüğünde her türlü ulusal ve uluslararası ilgili kişi ve kuruluşlar ile işbirliği yapar. Çok önemli bir kültürel birikimin deneylerinden yararlanarak genel bir sistem oluşturur.