LİSANS - ÖNLİSANS ADAY ÖĞRENCİ

Üniversitemiz Bu Yıl Da Dünya Sıralamasında!

22.04.2021

İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri çerçevesinde üniversitelerin bu hedeflere ulaşmaya katkı sağlamak amacıyla yaptıkları çalışmaların ölçüldüğü Etki Sıralaması 2021(Impact Ranking 2021) 21 Nisan 2021’de açıklandı.

Geçen yıl da sıralamada yer alan Haliç Üniversitesi, bu yıl da başarılarına bir yenisini ekleyerek, özellikle “Kaliteli Eğitim” (Quality of Education) ile “Sağlık ve Refah” (Good Health and Well Being) başlıklarındaki performansıyla dünya genelindeki birçok üniversiteyi geride bırakarak 600-800 aralığında yerini aldı.

Üniversitemiz ayrıca, “Eşitsizliklerin Azaltılması” (Reduced Inequalities) kategorisinde 200, “Cinsiyet Eşitliği” (Gender Equality) kategorisinde 300, “Sorumlu Tüketim ve Üretim” (Responsible Consumption and Production) kategorisinde 400. sırada yer almıştır.

BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, diğer bir deyişle Küresel Hedefler, yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegenimizi korumak ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak için oluşturulmuş bir evrensel eylem çağrısıdır. İlk kez bu hedefler doğrultusunda bir liste hazırlayan THE, dünya genelindeki üniversiteleri daha iyi bir yaşama katkıda bulunmaları için teşvik etmeyi amaçlıyor.

Sıralamada dünya çapında 94 ülkeden toplam 1.115 üniversite bulunuyor. En çok katkıyı 75 Üniversite ile Rusya, ardından 73 Üniversite ile Japonya ve 37 üniversite ile Türkiye sağlıyor.

THE 2021 Dünya Üniversiteleri Etki Sıralaması ile ilgili detaylı bilgi ve listelere

https://www.timeshighereducation.com/impactrankings  adresinden ulaşılabilirsiniz.