LİSANS - ÖNLİSANS ADAY ÖĞRENCİ

Haliç Üniversitesi'ne Yeni Kampüs!

24.01.2022

SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZ VE DEĞERLİ AİLELERİ;

1998 yılında, Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından ilk kurulan Vakıf Üniversitelerinden olan ve bu yıl 24. yılını kutlayacak üniversitemiz, yenilenerek büyüyor.

3 yıl önce “Haliçte Değişim Başlıyor” sloganıyla yola çıktık ve gerçek bir Vakıf Üniversitesi olmanın gerekliliğiyle tüm kazanım ve imkânlarımızı öğrencilerimizin eğitim kalitesini artırmak için Mütevelli Heyetimiz ve Rektörlüğümüz olarak büyük özverilerle çalıştık ve sonunda “Kampüs Üniversitesi” olma hayalimizi gerçekleştirme aşamasına geldik.

Elbette Sütlüce Yerleşkemizi çok sevdik fakat bu yerleşkemiz, uzun vadeli hedeflerimizi gerçekleştirmede ve eğitim kalitemizi artırmak konusunda bize çok dar gelmeye başlamıştı.

Artık bir “Kampüs Üniversitesi” olmamız kaçınılmaz olmuştu ve bizde büyük fedakârlıklarla bunu gerçekleştirdik.

BÜYÜK GÖÇ BAŞLIYOR!

13 Aralıkta Hazırlık Okulu ile başlayacağız ve Şubat ayında büyük taşınmayı gerçekleştireceğiz.

Bu geçiş döneminde sizlere de çok iş düştüğünü bilmenizi isteriz. Sizlere zaman zaman ulaştıracağımız sorular ve anketlerle fikirlerinize başvuracağız.

YENİ KAMPÜSÜMÜZDE NELER VAR?

Özellikle sosyal ve sportif faaliyetlerin tümünü, her öğrencimize ulaşılabilir kılıyoruz. Ayrıca multidisipliner yaklaşımla revize ettiğimiz çok yönlü eğitim anlayışını bu kampüsümüz sayesinde daha opsiyonel hale getiriyor ve daha nitelikli mezunlar vermeyi hedefliyoruz.

Yeni kampüsümüzün toplam kapalı alanı: 197.000 m2

• Açık ve kapalı otoparkları
  • İki blok öğrenci yurdu
  • Beş katlı, öğrencilerimizin ders çalışabileceği kütüphanesi
  • 1250 kişilik kongre merkezi, 415 kişilik konferans salonu
  • Seyircili tam olimpik kapalı yüzme havuzu ve basket sahası
  • 1200 oturma kapasiteli Cafeler - Restoranlar mekânı
  • Kafe ve sosyalleşme sokağı
  • 500 Derslik, 14 Amfi ve Laboratuvarları
  • Amfi tiyatro ve çok amaçlı sosyal alanları mevcuttur.

YERLEŞİM

Güzeltepe Mahallesi, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, No: 15, Eyüp-İSTANBUL adresli yeni kampüsümüz lokasyon olarak:

• İstanbul Yeni Havaalanı’na 30 km ve araçla 24 dakika
  • Alibeyköy Cep Otogarı’na 1 km ve yürüyerek 6 dakika
  • Cibali-Alibeyköy Tramvayına yürüyerek 8 dakika
  • Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosuna yürüyerek 8 dakika
  • Mevcut Sütlüce Yerleşkemize 5 km ve araçla 7 dakika
  • Halıcıoğlu Metrobüs durağına araçla 10 dakikadadır.

Ring servis ağımızla kolay ulaşılabilir merkezi bir kampüs olmaya devam edeceğiz.

YENİLİKLERİMİZ

Yeni kuracağımız İletişim Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi, Sağlık Meslek Yüksekokulu, Genetik Tıp Merkezi, Yenilikçi Gıda Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezi, TEKNOPARK ve Kuluçka Merkezimiz ile uluslararası anlamda rekabetçi bir üniversite olma hayalimizi gerçekleştireceğiz.

Kongre merkezimizde; sempozyumlar, uluslararası toplantılar, seminerler, çeşitli bilimsel ve sanatsal etkinlikleri son teknoloji sistemler ile sunmayı planlıyoruz.

Her zevke hitap eden kafe ve restoranlar sokağımızda öğrencilerimize ideal sosyalleşme ortamları sunmayı, hediye dükkanı, ozalit merkezi, kırtasiye, kuru temizleme, mini market ve kuaför salonlarımızı öğrencilerimizin hizmetine açacağız.

Sevgili Öğrencilerimiz, Sütlüce Yerleşkemize veda etmeden son kahvelerinizi içmenizi, son fotoğraflarınızı çekmenizi, son etkinliklerinizi düzenlemenizi ve son sınavlarınıza hazırlanmanızı öneriyoruz.

Çünkü yeni kampüsümüzde hep birlikte çok daha fazla çalışacağız.

Ve günün sonunda Haliç’i hayal ettiğimiz yere taşıdığımızda “Hep birlikte başardık!” diyeceğiz.

Gönülden sevgilerimizi sunar, sağlıklı günler dileriz.

Prof. Dr. Zafer UTLU

Haliç Üniversitesi Rektörü